Kadri Simsonit toetav Mihhail Stalnuhhin: "Koos me võidame, kui me oleme tõesti demokraadid!"

Stalnuhhin leidis, et Keskerakonnale ei ole riigivalitsemises alternatiivi. "Eesti ei kannata veel kolme, kaheksat või 12 aastat Reformierakonnaga eesotsas. See on jõuk, mis tõesti - nagu ütles Erik Laas - vihkab Eesti rahvast. ja isegi ei varja seda," ütles Stalnuhhin.

Euroopa parlamendi saadik Yana Toom ütles Edgar Savisaare toetuseks peetud kõnes, et Edgar Savisaar tõi ta poliitikasse.

Toom leidis, et nii Simsoni kui Savisaare pooldajad soovivad erakonnale head, kuid Simsoniga kaoks suur osa Keskerakonna valijaskonnast, sest kahest uuringust on selgunud, et Keskerakonna toetajad soovivad Savisaare jätkamist. "Mida te arvate, mis juhtub selle erakonna reitinguga, mis ei austa oma valijate soovi, kas ta pöördub kasvule? Muidugi mitte! Reiting langeb, see on siililegi selge. Selles ei kahtle ei eksperdid ega tavainimesed!" kinnitas Toom.

Samuti Savisaare toetuseks oma kandidatuuri üles seadnud Kerstin-Oudekki Loone rõhutas, et elame hirmukliimas. "Iga päev nad ütlevad meile, et me peame kartma: terroriste, pagulasi, venelasi, Savisaart, Keskerakonda."

Loone sõnul kinnitab Edgar Savisaare nimi kõigile Eesti inimestele, et nende tervis, heaolu ja haridus ei ole kunagi žetoonikeseks poliitmängus, sest sellega ei kaubelda. "Ma arvan, et parim valik täna on Edgar Savisaar."

Kadri Simsoni toetuseks sõna võtnud Toomas Vitsut pidas Keskerakonna ajaloost olulisemaks tema tulevikuperspektiivi. "Nii minul kui ka teil on tänasel kongressil valida nostalgia ja tuleviku vahel.

Vitsuti sõnul on oodatakse Keskerakonnalt riigi stagnatsioonist väljajuhtimist.

"Oma eesmärkide saavutamiseks ning toetajate ja huvide kaitsmiseks ei saa me enam säilitada status quot, sest muutumata ja muutmata ennast ei suuda me kujundada tulevikku," märkis Vitsut.