Ojulandi eesmärgiks on tegeleda nii erakonna sisepoliitika kui ka Eestis toimuvaga. “Erakonna sees peaks toimuma oluline muudatus avatuse ja demokraatilikuma valitsemise poole,” kinnitas ta. “Samuti seisab Eesti ees palju väljakutseid.”

Vaata videost!


Ojulandi sõnul on tore, et inimarengu aruanne on positiivne ja julgustav, kuid ometi tuleb tegeleda mitmete muredega. Nii tuleb tõsiselt mõelda noorte väljarändele ja pöörata tähelepanu lastele ja peredele. “Täna (Reformierakonna üldkogul – toim.) käidi välja idee, et peaksime tegelema rohkem peredega, kus on kolm või rohkem last,” sõnas Ojuland. “Sellega tuleb hakata reaalselt tööd tegema.”
Samuti peaks Ojulandi väitel kaasama eakaid ühiskondlikku ellu rohkem, kuna on palju inimesi, kes on jäänud üksi või nende lapsed elavad kaugel. “Peaksime tegema töös selleks, et nende elu oleks inimväärne, huvitav, täis sportlikkust ja head tervist,” sõnas ta.


Seda, kas ta võiks olla tulevane erakonna juht, Ojuland praegu öelda ei osanud. “Ma pole eitanud, et võib-olla ühel päeval ka mõtlen tõsiselt erakonna juhiks kandideerimisele, kuid täna olen väga rahul sellega, et olen valitud erakonna juhatusse,” lausus ta. 


Europarlamendist saadud kogemustest tõi Ojuland välja otsuste tegemise protsessi, mis peab olema võimalikult laiapõhjaline ja kõigile arusaadav. Samuti on Ojulandi sõnul demokraatliku erakonna tunnus see, et selle juhid suhtlevad kõigi Eesti maakondade organisatsioonidega. Ka peavad juhatuse 14 liiget saama võrdselt sõna võtta. “Ma ei kavatse minna juhatusse vaikima, ma kavatsen seal kaasa rääkida,” kinnitas Ojuland.