Välisminister Urmas Paet ütles, et pärast mitmeid aastaid, mil Eesti saatkond on Kiievis tegutsenud, on meil nüüd uus renoveeritud saatkonnahoone. „Uues hoones hakkavad koos paiknema nii saatkonna- kui konsulaadiruumid, mis seni olid eraldi. See lihtsustab esinduse tööd ning muudab ka inimestele saatkonna ja konsulaadiga suhtlemise lihtsamaks,“ ütles Paet.

Samuti rõhutas välisminister, et Eesti ja Ukraina suhted on head ning paljudes valdkondades tehakse tihedat koostööd. „On oluline, et saame avada oma saatkonnahoone Kiievis just tänavu, mil tähistame riikidevaheliste diplomaatiliste suhete 20. aastapäeva,“ ütles Paet.

Välisminister lisas, et riikidevahelise koostöö arendamisele on kaasa aidanud 2010. aastal tööd alustanud valitsustevaheline komisjon, mille eesmärk on arutada kahepoolset koostööd majanduse, hariduse, tehnoloogia ja teaduse valdkonnas.

Samuti kinnitas välisminister, et Ukraina on jätkuvalt Eesti arengukoostöö prioriteetne sihtriik ja Eesti toetab Ukraina lõimumist Euroopa Liiduga. „Oleme valmis Ukrainale jagama oma reformikogemust ning Ukraina ametnikud on oodatud Eesti Idapartnerluse Keskusesse koolitustele,“ lisas ta.

Eesti saatkond ja konsulaat asuvad Kiievis aadressil Puškinskaja 43-b. Eestit esindab Ukrainas suursaadik Sulev Kannike. Suursaatkond Kiievis esindab Eestit ka Moldovas.