Nii erakondade reitingut kui presidendikandidaatide toetust uuris üks ja sama Turu-Uuringute ASi uuring, mis viidi läbi 19. jaanuarist 2. veebruarini. Sealt nähtubki, et vaid pooled riigikogu valimistel Keskerakonna poolt hääletada kavatsevad inimesed tahaksid näha presidendina Edgar Savisaart.

Antud küsitluses polnud ühtegi teist keskerakondlasest presidendikandidaati peale Savisaare. Turu-Uuringute küsitlusest selgub, et keskerakonna toetajatest 17 protsenti toetab presidendina parteitut välisminister Marina Kaljuranda.

Sama asja sai näha aasta tagasi enne riigikogu valimisi. Siis toetas Savisaart peaministrina 14 protsenti küsitlusele vastajaid, kuigi Keskerakonna enda reiting oli oluliselt kõrgemal ja lõpuks sai Keskerakond valimistel 24,8 protsenti häältest.

Kui vaid natuke rohkem kui pooled Keskerakonna valijad tahavad näha Savisaart presidendina, siis see tulemus klapib üsna hästi ka Keskerakonna hiljutiste sisevalimiste tulemusega. 29. novembril toimunud Keskerakonna kongressil selgus, et vaid napilt pooled Keskerakonna delegaadid tahavad näha Savisaart erakonna esimehena. Savisaar võitis siis Kadri Simsonit 53 protsendi häältega.