Näiteks hiljuti Reformierakonna Tallinna piirkonna uueks juhiks valitud Valdo Randpere omab küll korterit Tallinnas, ent elab teatavasti perega Viimsis. Randpere ise on öelnud, et kuigi linnapeakandidaat valitakse uuel aastal, siis ei välista ta võimalust, et ka tema sellele kohale kandideerib.

Keskerakond pole samuti avalikult oma linnapeakandidaati välja käinud, ent arvestades praeguse Tallinna meeri Edgar Savisaare positsiooni, kavatseb ta ka ilmselt olla järgmistel valimistel erakonna peakandidaat sellele kohale. Samas ei ela Savisaar juba ammu enam Tallinnas ning resideerub Lääne-Virumaal Vihula vallas asuvas Hundisilma talus. Küll aga omab Savisaar sarnaselt Randperele ka Tallinnas korterit.

Hiljuti teatas sotside Tartus peetud üldkogu Marianne Mikko omakõnes, et erakonna üks juhtfiguure Indrek Saar sobiks tema arvates Tallinna linnapea kandidaadiks. Saarele kuulub aga mitu kinnistut ja korter Lääne-Virumaal ning korter Saaremaal.

IRL on avalikult väitnud, et linnapeakandidaatidest on veel vara rääkida. Samas on ühe erakonna meerikandidaadina seostatud Eerik-Niiles Krossi, kes tunnistas Delfile, et see mõte on küll läbi käinud, ent kinnitada midagi ei soovinud. "Ütleme nii, et kui keegi peaks tegema sellise ettepaneku, siis ma kaaluks seda kindlasti tõsiselt. Praegu ma aga pigem ise mõtlen Pärnu peale," teatas Kross. Kross elab  Harjumaal Kõue vallas asuvas Triigi mõisas.

Seega ei ole järgmiste Tallinna linnapeakandidaatide seas ühtegi inimest, kes igapäevaselt Tallinnas elaks.

Kohalike omavalitsuste valimised toimuvad järgmise aasta 20. oktoobril.