"Ma tean, et läbiotsimine toimus, aga mind ennast Reformierakonna peakontoris sel ajal ei olnud. Loodetavasti nad tegid seal oma tavapäraseid toiminguid, mida sellistel puhkudel ikka tehakse. Kui läbiotsimistega tehti ots lahti Keskerakonnaga, siis ma saan prokuratuuri seisukohast aru, et erakondi tuleb kohelda võrdselt," ütles Tamkivi BNS-ile.

Tamkivi tõdes, et ega prokuratuuril ei olnud muud võimalust kui läbiotsimine korraldada. "Ju see siis oli vajalik, nagu see on tavapäraseks praktikaks saamas. Ma ei oska öelda, mida sealt leiti või kaasa võeti, aga eks sellest kuuleb edaspidi," lausus ta.

Tamkivi avaldas lootust, et läbiotsijad andsid Reformierakonnale üle nimekirja asjadega, mille nad kaasa võtsid. "Kui Keskerakonna kontorit läbi otsiti, siis erakonna esindajatele mingit nimekirja kaasa võetud asjadest ei antud. Läbiotsijatel on kohustus anda nimekiri asjadest, mida kaasa võeti. Ma loodan, et asjad on prokuratuuris nii kaugele arenenud, et nad seekord andsid kaasavõetud asjadest nimekirja," lootis fraktsiooni esimees.

Tamkivi sõnul on Reformierakonna korraline juhatuse koosolek järgmisel nädalal ning praeguse seisuga ei ole juhatusel kavas erakorraliselt kujunenud olukorda arutama koguneda.

Keskkriminaalpolitsei korraldas täna läbiotsimise Reformierakonna peakontoris Tallinnas Tõnismäel.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaarel Kuusk kinnitas Delfile, et läbiotsimine viidi läbi keskpäeva paiku. Läbiotsimist kinnitas ka riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Kuuse sõnul viidi menetlustoiming läbi seoses Silver Meikari väidete põhjal alustatud kriminaalasjaga.