"Uue avaliku teenistuse seaduse järgi on alates 1.04.2013 avalikud riigivõimu teostajate ja poliitiliste nõunike palgad," lausus Delfile Reformierakonna juhatuse liige, riigikogulane Taavi Rõivas.

"Töölepinguga töötajate ja eriti erasektori töötajate palkade isikulist avalikustamist ei ole me kaalunud, sest näeme siin tugevat privaatsuse riivet," lisas Rõivas.

Kui tegemist on maksumaksja rahaga ning korruptsiooni ennetamisega, on Rõivase hinnangul privaatsuse riive palga avalikustamise näol õigustatud.

"Erasektoris on inimestel vaba voli töötingimustes kokku leppida ning raske on näha põhjust, miks peaks avalik pilk kõikide eestimaalaste isiklikesse rahakottidesse tungima," selgitas Rõivas.

Tema kinnitusel on oluline, et palgalt oleks maksud makstud ning maksuametil on võimalus inimeste sissetulekuid kahtluse korral kontrollida.

"Kui vastav ettepanek peaks tehtama, ootame huviga - eeskätt privaatsuse riivet õigustavaid - põhjendusi ning loomulikult oleme alati valmis oma partnerite ettepanekuid arutama," märkis Rõivas.