Kokku pidi Savisaar selle raha eest välja andma kuus raamatut kolmes keeles, aga seni on ilmunud vaid kolm raamatut. Kolmest viimasest lubatud raamatust pole kuulda midagi peale Keskerakonna pressiesindaja kinnituse, et Savisaar töötab nende kallal.

"Savisaar on tänulik, et Delfi tema raamatute pärast muretseb ning kinnitab, et töö veel ilmumata osade kallal jätkub," teatas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Peale honorariuudise ilmumist teatas Savisaar, et imelik pole mitte tema kõrge, vaid teiste Eesti kirjanike madal honorar.

"Tänase Eesti probleem on selles, et kahjuks ei tea ega kujuta paljud kirjanikud ettegi, et on võimalik olla tasustatud ka muul viisil, kui täna kehtiva loomeinimest nööriva skeemi alusel," ütles Savisaar. Seetõttu rõõmustas ta tema 173 551 euro suurusest honorarist tekkinud ajakirjandusliku diskussiooni üle ja lootis, et sellest võib saada alguse üldine honoraripoliitika muutus Eestis, lausus Savisaar 2014. aastal.

Oma hiigelhonorariga kustutas Savisaar sama suure laenu, mille ta oli võtnud ühelt Liechtensteini ettevõtjalt. Alljärgnevast loost saab lähemalt lugeda, kas tegemist oli teeseldud tehinguga, mille eesmärk oli varjata Savisaare enda välismaiselt salakontolt raha Eestisse toomist.