Saar Polli küsitluses kogus kõige rohkem hääli Keskerakond 17,7 protsendiga, teisele kohale jäi sotsiaaldemokraatlik erakond 12 protsendiga. Kolmandale kohale tuli IRL 11,2 ja Reformierakond sai 10,6 protsenti hääli.

Praeguse riigikogu koosseisu poolt andis oma hääled 52 protsenti valijaskonnast. Uus, Reformierakonna ja SDE koalitsioon kogus 23 protsenti häältest, opositsiooni jäävad erakonnad kokku 28 protsenti (Keskerakond ja IRL). Kui jätkanuks eelmine valitsev koalitsioon (Reformierakond ja IRL), siis võinuksime öelda, et valitsuse moodustanuksid erakonnad, kelle reiting on kõige madalam, ütles Saar Polli juhataja Andrus Saar.

Väikeerakondade saagiks langes 7 protsenti häältest. Üksikisiku kandidaadi poolt hääletaks 11 protsenti valijaid, 30 protsenti valijaid ei osanud oma eelistust öelda, keeldus küsimusele vastamast, jätaksid hääletussedeli tühjaks või ei hääletaks kellegi poolt (15%).

Sotsiaal- ja turu-uuringute firma Saar Poll veebruaris-märtsis (Siim Kallase lahkumine taas Brüsselisse ei olnud veel aset leidnud) küsitletud 1225 valimisealist Eesti Vabariigi kodanikku (18-aastased ja vanemad) vastasid küsimusele, kelle poolt nad hääletaksid, kui riigikogu valimised toimuksid järgmisel pühapäeval.