Keskerakonna Lasnamäe piirkonna esimees Olga Ivanova esitas eile aukohtule Repsi avalike sõnavõttude asjus kaebuse, sest Reps rikkuvat sellega Keskerakonna mainet. Maine rikkumise eest võimaldab Keskerakonna põhikiri inimese väljaviskamist.

Keskerakonna sisevõitlustes on Reps Kadri Simsoni toetaja, Ivanova aga Edgar Savisaare pooldaja. Samuti Savisaare leeri kuuluv peasekretär Priit Toobal süüdistas Repsi mõne nädala eest selles, et ta olevat proovinud inimesi nende loata ühest piirkonnast teise liigutada. Aukohus otsustas sellel juhtumil, et Reps pole midagi valesti teinud, sest Reps tõi kõigi asjassepuutuvate inimeste allkirjastatud avaldused.

Mis seda viimast aukohtu otsust puudutab, siis nentis Reps, et tema pole aukohtu otsust veel kätte saanud, kuigi see ei takistanud Keskerakonda selle kohta pressiteadet saatmast, mille kohaselt võib Keskerakonna juhatus selle kohta ikka seisukoha võtta.

"Eelmisel korral jäi mulle aukohtu liiketest väga hea mulje. Usun, et nad teevad oma tööd südamega. Mul on kahju, et nad peavad nii tihti oma põhitöökohalt ära tulema ja aukohtus käima," rääkis Reps.

Reps kordas, et otsus tema väljaviskamise kohta peab olema põhjendatud, sest ta saab seda edasi kaevata nii erakonna sees kui ka seda kohtus vaidlustada. Ta arvas, et tema väntsutamisega soovitakse teda ära väsitada, et ta loobuks ja läheks ise ära. Nii juhtus neli aastat tagasi, kui Jüri Ratase Keskerakonna juhiks kandideerimise toetajad läksid ise minema peale Kalle Laaneti väljaviskamist.

Seda tema sõnul sel korral ei juhtu. Ratase kandideerimisele järgnevatel aastatel on Keskerakonnas väga paljud inimesed jõudnud mõelda, kuidas võiks erakond teistsugune olla. Samuti pole Keskerakond jäänud puutumata erinevatest kriminaalasjadest ja kohtuprotsessidest nii erakonna, selle oluliste liikmete ja ka Edgar Savisaare üle.

Repsi sõnul on oluline erinevus erakonnaliikmete suhtumises kriminaalasjadesse ja jõustunud kohtuotsustesse. Nii kohalikul kui üleriigilisel tasandil poliitikaga kokku puutunud inimesed on korduvalt näinud, kuidas ka valdades esitatakse kuriteoavaldusi poliitilise võitluse käigus.

Seetõttu erineb inimeste suhtumine kriminaalasjadesse ja jõustunud kohtuotsustesse. Kui näiteks Ester Tuiksoole tunti tema kohtuprotsessi ajal kaasa, siis peale süüdimõistva otsuse jõustumist pole Keskerakond temaga enam koostööd teinud.

Reps ei soovinud kommenteerida, miks soovitakse kõigist Simsoni toetajatest esimesena lahti saada just temast.