"Eesti kodanike vabaduse, heaolu ja julgeoleku kõige kindlamaks tagatiseks on eeskujulikult korraldatud Eesti riik, mida Eesti kodanikud soovivad ühiselt edendada ja kaitsta," kirjutas Reformierakond selle kohta oma programmis.

Julgeoleku kasvatamise vahendiks on Reformierakonna hinnangul seega ka näiteks tööjõumaksude radikaalne vähendamine, Eestist Euroopa andmekaitseliidri kujundamine ja lasteaiajärjekordade kaotamine. Julgeolekupeatükk oleks nagu Reformierakonna kogu programmi lühikokkuvõte.

Ent samas tegeleb see peatükk siiski ka kitsamalt riigikaitse küsimustega. Näiteks on plaanis äkkrünnakute tõrjevõimekuse suurendamiseks kahekordistada Scoutspataljoni jalaväekompaniide arvu arvu või luua uus eliitkomando.

Mõnes kohas aga tahaks Reformierakond üsna detailselt riigikaitses ühtteist muutma hakata. Näiteks tahetakse varustada kaitsejõud kaasaegsema ja funktsionaalsema vormirõivastusega ja arendada välja arvestatava dessanditõrjevõimekuse, hankides selleks tarviliku õhu- ja tankitõrjerelvastuse.

Samuti on lubadustes sees nii piirivalve- kui kaitseväe üksustele kaasaegse baassadama loomine. Riigil on Tallinnas kolm sadamat, nii piirivalvel, veeteede ametil kui mereväel on oma sadam. Juba aastaid on mõeldud, et nende ühendamine oleks mõistlik, aga kuhugi jõutud pole.

Ent selles programmis on veel huvitavaid mõtteid. Näiteks on mõte seadustada raskete kuritegude toimepanijatele täiendavate piirangute seadmise võimaluse. Näiteks pedofiilidel ja teistel seksuaalkurjategijatele ei võimaldata muuta nime ja muud taolist.