Kuigi peaminister Jüri Ratas ütles eile ETV saates „Pealtnägija”, et Edgar Savisaar kasutab siiani invaautot ja autojuhile makstakse palka, siis kirjutas Savisaar ise täna oma Facebooki lehel, et ta andis pärast 5. novembril toimunud kongressi auto tagasi ja autojuhti ta näinud ei ole. See tuli Ratasele uudisena.

„Minu teada erakond tõesti tasub rendi eest, milleks on väikebuss ja seal hulgas ka sohvri töötasu eest. Kui ma eksin, eks siis erakonna peasekretär peab selle üle vaatama, aga see oli juhatuse otsus, et need kaks hüve pluss kütus, see võimalus meie tänasele erakonna liikmele Edgar Savisaarele jääb,” kommenteeris Ratas.

Eilses saates ütles Ratas ka seda, et kõik tellimused advokaatidele on peatatud, sest selle jaoks tänavuses eelarves raha ei ole. Täna teatas Keskerakond täpsustavalt, et palga maksmist Edgar Savisaarele jätkatakse, kui Savisaarega saadakse ühendust. Kas Keskerakond ei tea endise esimehe pangakontonumbrit või tahetakse enne teha kokkulepe, mis tingimustel palka makstakse?

„Keskerakonna tänane esimees teab seda,” viitas Ratas iseendale, „et kui tehakse tööleping, siis kaks inimest peavad sinna alla kirjutama. Teatavasti eelmisele esimehele maksti volikogu otsuse põhjal tasu, ta ei ole enam juhatuse liige ja seetõttu on ta erakonna liige. Kui erakond otsustab ühele oma liikmele maksta tasu, siis tuleb teha leping. Lepingu sisu on väga lühikene, kus me palume selle erakonnaliikme nõuandeid erakonna poliitika kujundamisel. Kui erakonna liige ei soovi lepingule alla kirjutada, siis ei saa ka tasu maksta.”

„Hädaldamine selle üle, et Ratas ei suuda mind kuidagi üles leida, ei ole tõsiseltvõetav. Iga päev kohtun ma inimestega nii Tallinnas kui ka Hundisilmal ning kui Ratas ei suuda mind leida, siis ta otsib valest kohast,” kommenteeris Edgar Savisaar.

Erakonna tänases teates seisis, et Savisaarele palga maksmise jätkamise otsuse brutotasus 3500 eurot on Keskerakonna juhatus juba teinud. Keskerakonna 2017. aasta eelarve projekti on plaanitud ka Edgar Savisaare õigusabikulude tasumine, selle mahu üle otsustab erakonna juhatus eelarvet arutades detsembris.

Küsimusele, kas Keskerakond suudab järgmise aasta kohalike omavalitsuste valimised läbi viia nii, et ei pea kontorit müüma, vastas Ratas, et erakonna rahaline seis on tõesti keeruline, kuid kontorit müüma tema kinnitusel vast siiski ei pea.

„Rahaline seis on keeruline, vastab tõele. Jah, kindlasti erakond suudab oma rahaasjad teha korda, suudab viia ka läbi kohalike omavalitsuste valimised, kontori müük on minu meelest viienda, kuuenda või seitsmenda järgu küsimus. Kui on vaja rahaasjade kordategemiseks ühel hetkel ka realiseerida vara, siis tuleb seda realiseerida,” tunnistas Ratas.