Ajavahemikul 11. jaanuar kuni 2. september toimunud 40 istungist on Vakra osalenud vaid viiel. Suuremad puudujad on veel Jevgeni Ossinovski, Kadri Simson ja Marko Mihkelson.

„Tunnistan, et olukord ei ole kena,“ vastas Vakra Delfi arupärimisele ja vabandas oma puudumist kuulumisega kolme erinevasse riigikogu komisjoni, mistõttu ona ta olnud sunnitud tegema teatud valikuid.

Vakral on enda sõnul hetkel üheks peamiseks eesmärgiks töö VEB fondi erikomisjoni juhina, et selguks tõde Eesti Keskpangas toimunu ja võimaliku ajaloo suurima häbipleki kohta.

„Kuna EL asjade komisjon on olemuselt informatiivne, siis on võimalik ennast kursis hoida tutvudes iseseisvalt materjalidega,“ õigustas Vakra. „Lisaks pole lähtuvalt kodukorrast võimalik erakonda mittekuuluvat saadikut kahjuks jooksvalt asendada.“

25 korda komisjoni istungilt puudunud Keskerakonna fraksiooni esinaine Kadri Simson ei pea ELAKi teemasid ebaoluliseks ja kinnitas Delfile, et saab alati kôik materjalid eelnevalt kirjalikus vormis kätte.

„Keskerakonna fraktsioonist on selles komisjonis mitu esindajat ja omavahel on valdkonnad jaotatud,“ tutvustas Simson tööjaotust fraktsioonis.

Tema sõnul tuleb silmas pidada ka seda, et ELAKis on väga suur koalitsiooni ülekaal ja hääletused lôppevad alati valitsust toetava arvamusega.

„Minu puudumise tavalisem pôhjus on see, et olen reedeti seotud üritustega oma valimisringkonnas Pärnus ja seega ei saa olla Tallinnas reedestel ELAKi koosolekutel,“ lisas Simson.

Jevgeni Ossinovski on puudunud 26 korda 40st ja Marko Mihkelson 23 korda, kuuel korral oli ta istungi ajal lähetuses. Kõigil 40 toimunud istungil on osalenud vaid Aivar Sõerd.