"Seoses 28. juunil aset leidnud kahetsusväärse sündmusega palun siiralt vabandust kogu Eesti spordi avalikkuse ees ning palun vastu võtta minu vabandused Eesti Ujumisliidule tekitatud negatiivse tähelepanu pärast," kirjutas Nikolai Borzov täna pärastlõunal ujumisliidule tehtud avalduses.

Nikolai Borzov on Tallinna ujumisklubi Idakeskus Sport ujumistreener, kelle politsei tabas läinud reedel purjuspäi autoroolist, kaasas viis alaealist. Treener ja lapsed olid parasjagu teel pealinna, kui nad Tartus Puusepa tänaval kinni peeti. Enne seda osalesid nad Eesti ujumismeistrivõistlustel.

Hetkel ei ole sündmuse üksikasjad teada, ka ujumisliidul pole õnnestunud treeneriga veel kohtuda.

Täiendava ekspertiisi käigus selgitati pärastlõunaks välja, et Kia rooli keeranud mehe alkoholijoove oli sedavõrd suur, et juhtunut uuritakse edasiselt kriminaalmenetluse raames.

Delfi andmetel mõõdeti Borzovil kolmepromilline joove. Kinnipidamise hetkel oli tal kehtiv kriminaalkaristus samuti joobes juhtimise eest.

"Minu käitumine väärib karmi karistust," jätkas Borzov oma pöördumises. "Soovin tänada inimest, kes teavitas politseid minu seisundist ning samas soovin tänu avaldada politseitöötajatele kiire reageerimise eest, mis hoidis ära võimaliku suure tragöödia."

Ujumisliidu president Karol Kovanen sõnas, et vahejuhtum šokeeris kogu Eesti ujumisringkonda ning taolist käitumist ei õigusta miski. "See võinuks lõppeda traagiliselt," lisas Kovanen, kellel sõnul on šokis ka asjaosaline Borzov ise.

"Reedel õhtusel võistlusosal treenerit ujulas ei nähtud, eelnevatel päevadel oli treener oma õpilastega ujulas, midagi kahtlusttekitavat ei olnud," rääkis Kovanen.

Ujumisliidu juhatus koguneb täna õhtul, et anda olukorrale omapoolne hinnang ning otsustada, kuidas edasi käituda.