President Toomas Hendrik Ilves saatis Prantsusmaa presidendile Francois Hollande’ile kaastundekirja seoses eile õhtul Nice’i linnas toimunud traagilise sündmusega, kus veomasin sõitis Promenade des Anglaisi alleel suure kiirusega rahva sekka.

“Ma olen vapustatud kohutavast terrorirünnakust, mis leidis aset eile õhtul Nice’i linnas ja mille tagajärjel on surnud süütud inimesed. See rünnak meenutab meile jällegi meie ühist vastutust terrorismi ja pimeda viha vastu võitlemisel,” ütles Eesti riigipea.

President Ilves avaldas kaastunnet hukkunute lähedastele ja haavatutele. “Eestlased on mõttes Nice’i elanike ja kogu Prantsusmaa rahvaga. Me kõik leiname sellel süngel päeval,” lisas ta.

Aasia-Euroopa tippkohtumisel viibivad valitsusjuhid ja riigipead alustasid tänast kohtumist leinaseisakuga ja tegid ka ühisavalduse, milles mõistsid rünnaku Nice' s otsustavalt hukka. Samuti avaldati kaastunnet Nice’i terrorirünnakus hukkunute lähedastele.

“Euroopa ja Aasia liidrid mõistavad ühiselt tugevalt hukka terrorirünnaku Nice’is,” ütles peaminister Taavi Rõivas. Peaminister avaldas isiklikult kaastunnet ka tippkohtumisel osalevale Prantsuse välisministrile.

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni tänasel istungil mälestati leinaseisakuga Nice kohutava tragöödia ohvreid.

Riigikogu liikmed avaldavad kaastunnet hukkunute lähedastele ja prantsuse rahvale seoses rünnakuga süütute ja rahumeelsete inimeste vastu Prantsusmaa rahvuspühal.

„Oleme mõtetes koos prantsuse rahvaga ja rünnakus kannatada saanud ohvritega. Nice´s toimunud rünnak kinnitab veelkord, et peame üheskoos seisma kindlalt vastu terroristide rünnakutele ja pühenduma nende tekkepõhjuste lahendamisele,“ öeldakse avalduses.

Rünnak toimus päeval, mil Prantsusmaa tähistas oma rahvuspüha – Bastille vallutamise aastapäeva deviisi: vabadus, vendlus ja võrdsus vaimus.

Euroopa Liidu asjade komisjoni tänast istungit juhatanud komisjoni aseesimees Jaak Madison rõhutas veelkord rahvusvahelise koostöö tähtsust terrorismi vastu võitlemisel.