"Tänavu kevadel sõlmitud koalitsioonileping oma ligi 40 leheküljega peaks näitama, et Eesti on valmis. Reaalsuses oleme aga kaugel sellest. Maailm meie ümber muutub üha kiiremini ja Reformierakondlik stagnatsioonipoliitika on jätnud meid rahvusvahelises konkurentsis ühte jalga lonkama. Mina ei ole nõus seda poliitikat elluviima," kirjutas Palo oma Facebooki lehel.

"Mu enda erakonnakaaslased võivad kinnitada, et mul oli väga tõsiseid kahtlusi Reformierakonnaga partnerluse osas juba kevadel, kuid tänaseks on mõõt lõplikult täis. Viimastel nädalatel on selgeks saanud ka see, et praeguses koalitsioonis Eesti jaoks olulisi otsuseid ei langetata.
Ma ei pea võimalikuks istuda järgmised kolm aastat mugavuskoalitsioonis ning sikutada reitingipunktide nimel üksteisel vaipa jalge alt ära," lisas Palo.

Ettevõtlusminister Urve Palo teatas pärast sotside koalitsioonis jätkamise otsust, et ta astub tagasi. Tema asemele läheb valitsusse erakonna juht Jevgeni Ossinovski, kuid pole veel kindel, kas samale ametikohale.

Täna toimunud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna volikogu andis pärast põhjalikku arutelu saavutatud kokkuleppele oma heakskiidu ning otsustas, et sotsiaaldemokraadid jätkavad praeguses koalitsioonis.

Erakonna volikogus toimunud hääletuse tulemusena toetas SDE jätkamist tänases koalitsioonis 35 volikogu liiget ning vastu oli 25.