"Kui kaua täpselt kohtumenetlus aega võtab, on võimatu ennustada," lausus Paet. Ta ütles, et me teame ka Eestis, et osad kohtuasjad lõppevad kiiresti, teised kestavad väga kaua. Lisaks tuleb arvestada, et nii süüdistaja kui kaitsja saavad madalama astme kohtuotsuseid kõrgematesse kohtuastmetesse edasi kaevata.

Kautsjoni vastu vabastamise vaidlus on India kohtuvõimude menetluses, aga see liigub eraldi asja sisulisest kohtulikust arutelust. Paet lausus, et ka kautsjoni vastu vabastamise korral saavad nad küll kinnipidamiskohast välja, aga peavad jääma sinna linna ja end kohapeal registreerima ja ilmuma esimesel kutsel kohtusse. "Kautsjoni vastu vabastamine ei tähenda, et võiks näiteks riigist lahkuda," nentis Paet.

Kohtuasjas endas Eesti riigil rolli pole, sest Eesti pole selle osaline. Välisministeerium saab osutada konsulaarabi, konsul külastab mehi regulaarselt, viib esmatarbevahendeid ja muud, millest kinnipidamiskohas puudus on. Konsul ka suhtleb kinnipidamiskohaga, et meie inimestel oleks parimad võimalikud tingimused.

Samuti suhtleb välisministeerium laevafirmaga ja kinnipeetute lähedastega. Samuti suheldakse India ametivõimudega nii pealinn New Dehlis kui Tamil Nadu osariigis, kus mehed on kinni peetud.

Meeste omastega on välisministeerium regulaarselt suhelnud. Olukord on omastele muidugi emotsionaalselt raske. On ka materiaalseid probleeme, sest ühe pereliikme sissetulek on puudu.