Savisaar tuli juba mõned päevad peale Silver Meikari ülestunnistust välja avaldusega, milles ta kahtles Meikari aususes. 10. augustil kirjutas Savisaar oma blogis artikli nimega Kristen Michali sündroom, milles imestas, miks nõuab ajakirjandus rahastamisskandaali sattunud justiitsminister Kristen Michali lahkumist. Savisaar pakkus välja omapoolse selgituse.

"Võib-olla on selle taga ajakirjanike endi sisemised hingeheitlused ning soov kuidagi leevendada õukonnameedia ühekülgset mainet? Peksta Michalit selleks, et hoida sobiva hetkeni varjus Paeti ja Pevkurit, et neid siis valgete kinnastega meestena esilavale lükata?" oletas Savisaar.

Septembris tahtsid sotsiaaldemokraadid anda sisse Michali umbusaldusavaldust, ent neil oli selle sisse andmiseks vaja kahte lisaallikirja. Keskerakond aga Michali umbusaldamiseks oma toetust ei andnudki.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk selgitas seda tollal sooviga vältida umbusaldushääletuse muutumist Michali usaldamise hääletuseks. "Praeguses olukorras kujuneks see hääletus Kristen Michali usaldushääletuseks, mille järel saaks justiitsminister öelda, et riigikogu usaldab teda. Senikaua kuni IRL ei tunnista, et koalitsioonipartneri probleemid on ka tema probleemid, pole umbusaldushääletusel mõtet," teatas Pukk.

Kuu aega hiljem ei kõhelnud Keskerakond aga hetkegi ja ühines kohe sotside ettepanekuga umbusaldada majandusminister Juhan Partsi. Kui Michalit polnud Keskerakonna hinnangul mõtet umbusaldada ilma IRLi toetuseta, siis Partsi puhul ei pidanud Keskerakond vajalikuks umbusaldusele Reformierakonna toetuse taotlemist.

Küll aga arutas aasta alguses Keskerakond Eesti Päevalehe andmetel Michali umbusaldamist, sest Keskerakonnas oldi üdini pahased riigiprokuratuuri käitumise üle Priit Toobali ja Ester Tuiksoo väidetava mõjuvõimuga kauplemise kriminaalasjas.

Sügisel Reformierakonna vastu puhkenud vabakonna meelepaha kommenteerides kordas Savisaar aga sisuliselt Reformierakonna jutupunkte, pannes kahtluse alla vabakonna aususe ja kordas Reformierakonna süüdistust, et kõige taga on mingite inimeste soov uut erakonda teha.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobal eitas väidet, et Keskerakond on kogu skandaali ajal Reformierakonda kaitsnud. "Meedia on olnud Reformierakonna rahastamisprobleemide osas äärmiselt tähelepanelik ning kriitiline ja seega pööratakse sellele piisavalt tähelepanu," selgitas Toobal.

Toobali sõnadesse kriitiliselt suhtuvad inimesed võiksid aga pakkuda Keskerakonna käitumisele ka teistsuguseid selgitusi. Kõigepealt võiks meelde tuletada idarahaskandaali, mis raputas Eesti poliitikat aastatel 2010-2011.

Ent Keskerakonna puhul on kahtlustatud ka Reformierakonna rahastamisskandaali sarnast sularaha puhtaks pesemist fiktiivsete annetustega. Eelmise aasta oktoobris ilmus Delfis näiteks lugu pealkirjaga Kas kolmandik sulas on saabunud? Keskerakondlased õnnistavad erakonda suurannetustega.

Ja alles sel kevadel oli Toobal üsna suures hädas, kui riigiprokuratuur kahtlustas, et Toobal võltsis 2010. aasta viimases ja 2011. aasta esimeses kvartalis Keskerakonna kassa sissetuleku ordereid, seda jällegi seoses annetustega Keskerakonnale. Toobali päästis lõpuks õiguskantsler Indrek Tederi tegevus.

Savisaar on soovitanud Reformierakonda kritiseerida nende aetava poliitika ja mitte valitsemisstiili järgi. See on ka arusaadav, sest poliitiline kultuur on Keskerakonnas ja Reformierakonnas üsna sarnane, nagu Äripäev mõne aja eest nentis.