Kõlvart tunnistas tänases Eesti Päevalehe pikas intervjuus, et paljud arvavad, et pärast 5. novembril toimuvat partei erakorralist kongressi vahetub Keskerakonna esimees. Ühe ja siiani ainsa kandidaadina on oma kandideerimisest teada andnud Keskerakonna praegune esimees Edgar Savisaar. Vastasleeri kandidaadi nimi on siiani jäänud - vähemalt ametlikult - saladuseks.

"Kuu aega on kongressini ja teada on ainult üks kandidaat. See ei ole väga normaalne," märkis Kõlvart. Savisaare vastasleerist nähakse võimalike kandidaatidena Jüri Ratast ja Kadri Simsonit. Mailis Reps on varasematest usutlustes teatanud, et tema erakonna esimeheks ei kandideeri.

Juhul, kui Keskerakond peaks saama uue esimehe, on räägitud võimalusest valitsuses koalitsiooni saada. Endine Reformierakonna esimees Andrus Ansip ütles hiljuti, et ka Savisaareta ei muutu Keskerakond üleöö. "Aga mida me siis teeme? Loeme lugupeetavate endiste ja praeguste peaministrite intervjuusid ning nende arusaamiste järgi hakkame oma erakonda muutma ja inimesi erakonnast välja arvama? Selline mõiste nagu salongikõlbulikkus peaks kaduma," sõnas Kõlvart Eesti Päevalehele antud intervjuus ning avaldas lootust, et tulevikus võib tekkida olukord, kus teised parteid peale Reformierakonna suudavad luua koalitsiooni.

"Me peame ikkagi lähtuma eelkõige pikast perspektiivist ja ka järgmistest korralistest valimistest, milleks tuleb hakata valmistuma. Aga me ei pea end ette valimistama praeguse olukorra järgi. Meil ei ole mõtet kuhugi tormata," sõnas Kõlvart.

Loe täispikka intervjuud SIIT.