Myanmari (Birma) valitsusdelegatsiooniga täna kohtunud Mihkelsoni sõnul on Eesti valmis jagama selle riigiga oma teadmisi ja kogemusi mitmete teenuste arendamisel.

"Myanmar on oma reformipoliitika algusjärgus, mistõttu on ka Eestil hea võimalus pakkuda oma nõu ja lahendusi näiteks avaliku teenuste kättesaadavuse parandamiseks," ütles Marko Mihkelson.

Väliskomisjoni esimehe sõnul on Eesti kui e-riigi tuntus Kagu-Aasiaski kenasti levinud. "Seetõttu on hea meel, et alles eelmisel aastal sõlmitud diplomaatiliste suhete järgselt on Myanmari valitsusdelegatsioon oma Euroopa ringreisil peatumas ka Eestis," märkis ta.

"Kuna Myanmar võtab järgmisel aastal üle ASEANi eesistumise, siis on suhete laiendamine selle Kagu-Aasia riigiga läbi eritasandilise suhtlemise ka Eesti Aasia-strateegia loomulik osa," lisas Mihkelson.

Myanmari delegatsioon külastab Euroopa-visiidi raames Eestit eesotsas infoühiskonna ministri U Tin Naing Theiniga. Riigikogu väliskomisjoni liikmetest osalesid kohtumisel lisaks Marko Mihkelsonile Enn Eesmaa, Imre Sooäär ja Jevgeni Ossinovski.

Eesti ja Myanmar sõlmisid diplomaatilised suhted 2012. aasta 27. septembril New Yorgis.