Sellised küsimused ja raha mängu toomine tekitab omakorda küsimuse, kas siin pole vastuolu eetikaga ega diskrimineerimist.

Delfi lugeja Urmas leiab, et teisipäevane päevaküsimus TV3-s oli paljudele Eesti kodanikele väga alandav. "Putin ütles samuti mingi aeg tagasi, et ülekaalulised tuleks riigi duumast lahti lasta. Nüüd on siis käes aeg, kui meid Eesti riigis hakatakse kaaluma. Mis siis üldse mingitest inimõigustest rääkida," sõnas Urmas.

"Mina olen ka natuke ülekaaluline ja tunnen, et [teisipäevase] küsimusega on minu au ja väärikust riivatud. Kas Eesti riigi põhiseadus lubab irvitada inimese üle arvestades tema kaalu, tõekspidamisi, rassi jne? Täna arvab keegi televisioonis, et paks inimene ei tohiks autot juhtida, homme pakutakse välja näiteks anda ülekaalulistele toidukaardid, kus on mustvalgel kirjas, mis ta võib ära süüa ja mis ei või. Äkki ei tohi ülekaaluline ka naist võtta, lapsi teha, töötada avalikus teenistuses ja nii edasi! Tule taevas appi!"

"Seitsmeste uudiste" juht Marko Paloveer kommenteeris Delfile, et küsimused on koostatud päeva uudisteemadel ja seotud konkreetses saates olnud uudislugudega.

Diskrimineerivad saate päevaküsimused Paloveeri hinnangul ei ole. "Hoopis vastupidi: küsimuste eesmärk on tõstatada arutelusid inimeste jaoks olulistel teemadel ning kui diskussioon tekib, aitab see Eesti elu loodetavasti paremaks muuta nii inimeste endi mõtlemises kui ka – miks mitte uute seaduste näol," sõnas Paloveer.

"Kui Eestis oleks juba varem käivitunud diskussioon selle üle, kas korduvad roolijoodikud peaks saama karmima karistuse vangla näol, jäänuks viimane traagiline episood ehk olemata. Ka ülekaaluliste inimeste küsimuse puhul on küsimuse varjus peidus hoopis olulisem tasand – kas mitte riik ei diskrimineeri enda kodanikke ülereguleerimisega?"

Paloveer rõhutas, et kindlasti ei ole "Seitsmesed uudised" need, kes tahaks ülekaalulistelt juhtimisõiguse ära võtta, vaid küsimus tõusis seoses uue sõidukijuhtide tervisekontrolli puudutava määrusega.