Savisaar pole raha Tallinna linnale tagasi maksnud ega ole ka jõudnud ERJKga mingile kokkuleppele tagasimakse asjaolude kohta. Seadus võimaldab ERJK-l raha sisse nõuda ka Keskerakonnalt.

Kui Keskerakond poleks nõus raha ise tagasi maksma, oleks riik võinud selle kolmekordses ulatuses kinni pidada Keskerakonnale minevatest riigi maksetest. Aabi sõnul tahab Keskerakond nüüd läbi rääkida raha vabatahtliku tagasimaksmise tingimused, et mitte kaotada kolm korda suuremat summat.

ERJK nõue Savisaare vastu puudutab 2013. aasta kohalike valimiste kampaaniat. Savisaarega sarnastel asjaoludel nõuti raha tagasi ka mitmelt teiselt Keskerakonna poliitikult, kuigi summad olid oluliselt väiksemad. Aab ütles, et teiste kohta pole erakond otsust langetanud ja enamik neist on otsustanud ise oma raha ära maksta.

Nii ERJK nõude kui Savisaare palga ja muude hüvede osas on Keskerakonna juhatus Savisaarega suhelnud. Mingit konkreetset vastust Savisaar pole andnud. Savisaarega rääkis üks juhatuse liige, kelle nime Aab öelda ei tahtnud.

Kui Keskerakond maksab ise tagasi 117 000 eurot Savisaare võlga, siis kas Keskerakond on valmis seda hiljem Savisaarelt sisse nõudma? "Ma ei usu, et me läheme Edgar Savisaarega kohtusse vaidlema. Ei ole sellist tahet näha kuskil," ütles Aab. Raha makstakse lihtsalt ära ja asi unustatakse.

Kohalike valimiste kampaania tegemine linna raha eest on ka üks süüdistusi Edgar Savisaare korruptsiooniasjas, mille eelistung toimub veebruaris.