Keskerakond toetas Emori viimases küsitluses 28 protsenti vastajatest, SDEd toetas 26 protsenti, Reformierakonda 24 protsenti ja IRL-i 14 protsenti vastanutest. Juulis erakondade eelistuse proportsioonid võrreldes juuniga ei muutunud, vahendas ERRi uudisteportaal.

Neid, kel eelistus puudus, oli juulis 46 protsenti (juunis 44 protsenti). Opositsioonierakondade kogutoetus oli juulis 54 protsenti ning võimuparteidel 38 protsenti.

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson kommenteeris, et Keskerakonna stabiilne ja tugev toetus kolm kuud enne kohalike omavalitsuste valimisi näitab, et inimesed, kes oma valikuid kaaluvad, toetavad Keskerakonna pakutud alternatiive. "Valijate usaldust on kindlasti aidanud hoida see, et Keskerakonna poliitikud on suve jooksul olnud üle Eesti pidevalt nähtaval, osaledes erinevatel üritustel ja rahvakohtumistel," selgitas Simson.

"Seda, et südasuvel on palju inimesi, kes poliitikat ei jälgi ja seega ka eelistust ei oma, on varasematelgi aastatel juhtunud. Kui aga võrrelda eelmist suve ja tänavust, siis on selge erinevus. Eelmisel suvel olid need vastajad, kes eelistust omasid üldiselt veel Reformierakonna usku. Tänaseks on nende toetus kahanenud poole võrra ja kindlat eelistust omavad valijad soovivad selgelt muutust. Juba pikka aega on valitsuserakondade reiting oluliselt madalam kui opositsiooni oma," lisas Simson.