Keskerakond saab sel aastal riigilt 1 388 427 miljonit toetust. Selle summa eest võiks Keskerakond praegust riigi keskmist palka 886 eurot kuus makstes ametis hoida 97 palgatöötajat.

See ei ole ühekordne summa, sama summa saadakse ka järgmisel ja ülejärgmisel aastal. 2015. aasta valimistest sõltub nende edasine rahastamine, aga kui nad riigikogus kohtasid ei kaota, siis ei lange tõenäoliselt ka nende rahastamine riigieelarvest.

Keskerakond on võlgades, sest valimiskampaaniad on kallid ja suured plakatid ning lehtede esiküljed tuleb mingi raha eest kinni maksta. Eelmise aasta lõpu seisuga oli Keskerakonnal võlgasid 1,5 miljonit eurot.

Suuresti tänu riigi heldele toetusele on Keskerakond vähendanud oma võlgasid 560 000 euro võrra, teatas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal erakondade rahastamise järelvalve komisjonile.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk lausus, et Keskerakonna eesmärgiks on vabaneda veel üleval olevatest kohustustest võimalikult kiiresti. "Hetkel oleme seatud plaanidega graafikus ning suurema osa oma kohustustest tasume käesoleva aasta lõpuks. On kokkuleppeid, mille tasumine kandub ka uude aastasse, kuid võimalusel tasume needki varem," kinnitas Pukk.

Ka teised erakonnad saavad riigilt heldet toetust.

Reformierakond saab teistest erakondadest kõige rohkem, 1 762 234 eurot maksumaksja raha. Selle raha eest võiks Reformierakond 323 päeva järjest osta reklaami Eesti Päevalehe esiküljel kõige kallimal kriitpaberil reklaami letihinnaga ehk ilma igasuguste allahindluseta.

IRL saab 1 228 224 eurot, mille eest nad saaksid Tallinna kaksiktornides, pealinna ühe kõige kallima äripinna peal üürida 6400 ruutmeetrit parimat kontoripinda ja üle 200 000 euro oleks ikka üle kommunaalmaksete ja muude kulude jaoks.

Riigilt saavad kõige vähem toetust sotsiaaldemokraadid, kellele makstava
1 014 620 euro eest saaksid nad osta aastas 67 uhiuut Toyota Corollat.

Riigi toetusele lisanduvad mõistagi ka annetused ja liikmemaksud. Nende maht jääb maksumaksja toetusele küll kõvasti alla, aga abiks needki.