Gräzinit süüdistas konfliktis Andres Jõesaar Facebookis, kui ta kommenteeris tänast uudist, et Gräzinile ei meeldi ERRi saadete kriitiline toon. Ringhäälingunõukogu liige ei tohi nimelt vastavalt ERRi seadusele olla lepingulistes suhetes teiste ringhäälinguorganisatsioonidega.

"Ja ma ei saa aru ka ei kultuurikomisjonist ega ka riigikogust, kes Gräzini seaduserikkumisi külma kõhuga pealt vaatavad. Aga mis seal imestada kui Reformierakonna ladvik propagandafilmide teemas midagi taunimisväärset ei leidnud," kirjutas ERRi meediauuringute osakonna juhataja Jõesaar.

Igal pühapäeval on Gräzinil ja keskerakondlasel Aivar Riisalul TV3  uudiste lõpus saateosa, kus nad kommenteerivad jooksvaid uudiseid, kasutades sealjuures hoogsat ja mitmekesist sõnavara.

TV3 pressiesindaja Anneli Adermann teatas, et Igor Gräziniga TV3-l töölepingut pole ning raha ta ei saa. "Seitsmestes uudistes" osaleb Gräzin saate külalisena nagu ka mitmed teised poliitikud, keda on selles rubriigis nähtud, nagu Raivo Järvi, Valdo Randpere, Kadri Simson, Viktor Vassiljev, Aivar Riisalu ja teised. 

Pole lepingut, pole probleemi

Gräzin ise lausus, et probleemi pole, sest tal pole TV3-ga mingit lepingulist suhtet, samuti ei saa ta TV3-lt pennigi raha. Gräzini sõnul ei ole tal TV3-s esinemiseks ka suulist lepingut. Samuti pole tegemist püsiva sarjaga, näiteks suvel on pausid, kui kommentaatoritena tegutsevad teised inimesed.

Gräzin lausus, et enne valimisi oli samuti küsimus, kas kandidaat tohib püsivalt televisioonis esineda ning valimiskomisjon otsustas, et seda tohib, sest seda ei loeta stabiilseks esinemiseks.

Gräzin lausus, et TV3-s esinedes väldivad nad hoolega kõige ERRi puutuva kajastamist. Ta lausus, et tema ja Riisalu pole TV3-s vaieldes päris nemad ise, vaid nad etendavad osaliselt teatud rolli, utreerides ja käitudes osaliselt näitlejatena. "Otsime konflikte seal, kus seda pole ja oleme kriitilisemad seal, kus seda pole vaja," lausus Gräzin.

Peale esinemise TV3-s pole Gräzinil ühegi teise ERRi konkurendiga mingit pistmist. Küll on maandatud teised huvide konfliktid, näiteks on riigikogu liikme staatuse tõttu peatatud Gräzini kuuluvus advokatuuris.

"Jõesaar ei salli mind mitte üks piuks"

Gräzin lausus, et riigikogu liikmete jaoks on lubatud loominguline tegevus ja teaduse tegemine. "Hea meelega laulaks, aga ei oska," ütles Gräzin, kelle jaoks publitsistika ongi looming. Publitsistikaga on ta tegelenud aastast 1967, kui ta hakkas Eesti Raadios lastehommikule nuppe tegema.

Jõesaar on Gräzini sõnul tema suhtes kogu aeg kriitiline olnud. "Ta ei salli mind mitte üks piuks." Gräzin kinnitas, et talle isiklikult Jõesaar kui tugev spetsialist meeldib.

ERRi sisu kohta on Gräzinil aga kaks ettepanekut. Esiteks võiks olla rohkem poliitikasaateid nagu "Vabariigi kodanikud", "Foorum" ja "Välismääraja". Teiseks soovitas Gräzin kaaluda, kas on vaja üle kanda kõiki spordivõistlusi, mida näeks ka Eurospordist. Spordi asemel võiks rohkem aega anda kultuurile, näiteks teatrietenduste salvestuste näitamiseks.