IRL-i volikogu toetab presidendikandidaadina Allar Jõksi, Sotsiaaldemokraatlik Erakond riigikogu esimeest Eiki Nestorit.

Opositsioonierakondadest toetab Vabaerakond Allar Jõksi, EKRE toetab Mart Helmet. Keskerakonna presidendikandidaadiks on seatud Mailis Reps.

Reformierakond ei ole veel enda soosikut presidendikandidaadiks esitanud. Soosikutena on räägitud nii Siim Kallasest kui ka Marina Kaljurannast. Nimekirjas on ka Urmas Paet, samuti räägivad värskeimad poliitsahinad võimalikust Eiki Nestori toetamisest. Eesti Ekspress kirjeldab vangerdust, mis annaks Reformierakonna poolehoiu Eiki Nestorile. Seda põhjusega, et Nestorit esitades ei lõhenes Reformierakond nii, nagu juhtuks Kallase ja Kaljuranna vahel valides.

Erakonna aseesimees, haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi sõnul raskendab olukord, kus iga erakond esitab mingi kandidaadi justkui enda omana üksmeele saavutamist ning ei ole kokkuvõttes hea. "Ka mõne kandidaadi võetud poliitika- või erakonnaülese tiitel on väga halb lähtepositsioon, sest president pole ülevalt alla vaatamise, vaid ühendava poliitiku amet. Reformierakond ei ole ühtki kandidaati enda omana välja käinud, iga esile astunu või kerkinu peab praegu tööd tegema ja konkureerima, et nii meilt kui teistelt erakondadelt eelistus saada," selgitas Ligi.

Teine osa Reformierakonnast on seisukohal, et aeg presidendikandidaadi nimetamiseks on ammu küps ning praegune venitamistaktika tekitab küsitavusi. Reformierakonna juhatuse ja riigikogu liikme Anne Sullingu sõnul kuulub suur toetus Siim Kallasele.

"Presidendikandidaadi nimetamiseks on aeg ammu küps. Ma loodan, et erakonna juhatus koguneb selle otsuse langetamiseks pigem varem kui hiljem. Minu hinnangul üle poole Reformierakonna fraktsiooni liikmetest näeb meie presidendikandidaadina Siim Kallast ning ka minu toetus kuulub talle," selgitas Sulling.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et erakonna juhatus teeb kahe nädala pärast otsuse, kas presidendikandidaadiks saab Siim Kallas, Marina Kaljurand või Urmas Paet.