Keskerakond on nimelt lubanud venitada nii kaua, kui vaja, et koalitsioon annaks järele elektriaktsiisi langetamise osas.

"See on ebaseaduslik. Ärge kuulake neid inimesi, kes põhjendavad ööistungeid," ütles Ligi Keskerakonna muudatusettepanekut kommenteerides. Rahandusminister selgitas, et seadus keelab tulusid vähendada ilma kulusid vähendamata. Riigikogul pole aga õigust vähendada tulusid ESMi sissemakse arvelt, nagu Keskerakond on välja pakkunud. "Pole mingit taandusmisõigust."

Ligi pakkus, et elektriaktsiisi langetamisest tekkiva tulukaotuse katmiseks võib teha kärpeprogrammi. "Aga meenutame, kes olid viimati selle tulisemad vastased," ütles Ligi ja lisas, et organisatsioonidele ei saa kärpeuudist anda novembris.

Ligi rõhutas ka, et elektrihinna muutus on teada olnud kümme aastat, ning avaldas arvamust, et varsti me ei mäletagi seda enam. "Räägitakse neli korda kõrgemast aktsiisist, mis jätab mulje, et elektri hind tõuseb neli korda. Elektriaktsiisi mõju pole hinnale tegelikult nii suur, kui tundub."

Peaminister Andrus Ansipit asendav kaitseminister Urmas Reinsalu ütles ööistungeid kommenteerides, et nii pikka blokeerimist pole varem olnud. "See on murettekitav, sest parlamendi tööaega on sel aastal jäänud vaid mõned nädalad."