„Sisuliselt tähendab see seda, et linnavalitsus soovib lõpetada valdkondlike arengukavade koostamise ning otsustada linnaosade arengu üle avalikkust kaasamata," selgitas Tallinna linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni aseesimees Jaak Juske. „Linnavalitsuse ettepanek on jätk senisele laiskusele, sest enamike Tallinna linnaosade ja valdkondlike arengukavade kestvusperioodid on ammu möödas.“ Hetkel on kehtivad arengukavad ainult Põhja-Tallinna, Kesklinna ja Pirita linnaosadel.

"Me ei saa kuidagi nõus olla sellega, et kui tulevikus linnavalitsus isegi suvatseb linnaosale arengukava koostada, siis tehakse seda ilma laiema aruteluta. Arengukava on linnaosa prioriteetide ja eesmärkide seadmiseks hädavajalik dokument, mille koostamisel ja vastuvõtmisel peab olema kaasarääkimise võimalus,“ ütles Juske.

Juske sõnul on taoline süsteemne tegevus ajendatud keskerakondliku linnavalitsuse hirmust kaotada kontroll Tallinnas. "Linnavalitsus on viimastel aastatel tegelenud laiahaardelise tsentraliseerimispoliitikaga, mille tagajärjel on linnaosadele jäänud kasutada vaid 5% linnaeelarve vahenditest ning investeeringute kavandamisel ei arvestata linnaosavalitsuste ega linnaosade elanike soovidega ning ka halduskogude liikmete arvamust ei võeta kuulda. Otsustamine on viidud linnavalitsuse liikmete poliitbüroosse," lisas Juske.

Juske arvates tuleb halduskogude rolli otsustamisel hoopis suurendada, rakendada ka Tallinnas teiste linnade näitel edukaks osutunud kaasavat eelarvet ning muuta Tallinna juhtimine läbipaistvaks ja demokraatlikuks.