Välisminister Urmas Paeti sõnul koolitatakse projektidega Armeenia pedagooge ja psühholooge laste väärkohtlemise ja inimkaubanduse teemadel ning õpetatakse vanemliku hooleta või vähese vanemliku hoolega lapsi.

Lapsed moodustavad Armeenia elanikkonnast 27 protsenti ning laste ärakasutamise erinevad vormid on riigis märkimisväärselt levinud probleem. Armeenias on suur puudus väljaõpetatud psühholoogidest ja sotsiaaltöötajatest ning nende koolitamine ongi üks Eesti naisuurimus- ja teabekeskuse projekti eesmärke. Lisaks tõstetakse ka sotsiaaltöötajate, psühholoogide ja pedagoogide teadlikkust laste väärkohtlemisest internetis.

Eesti välisministeerium toetab ka Rahvusvahelise SOS lasteküla (SOS Kinderdorf International Koordinatsioonikeskus) projekti vanemliku hooleta või vähese vanemliku hoolega laste hariduse kvaliteedi tõstmiseks Armeenias, Aserbaidžaanis, Gruusias ja Valgevenes.

Eesti eksperdid viivad neis riikides läbi koolitusi ning toetavad lapsekeskse õppesüsteemi kujundamist. SOS lastekülade lastel on sageli probleeme hariduse omandamisel, sest see ei ole piisavalt individualiseeritud ega paku tuge vastavalt nende hariduslikele erivajadustele.