"See adrenaliinilaks, mis õnnestus selle valitsuse ajal saada, on nii suur, et see ei ole veel päriselt lahtunud," rääkis Laar.

Ta meenutas Rootsi poliitiku Carl Bildt`i öeldut, et aasta Eesti valituses on võrdne viie aastaga Rootsi valitsuses.

Olla noorim peaminister polnud Laari sõnul veel kõige hullem, aga "kui sul ministrid on 26 ja 27 aastat vanad, siis see on veelgi hullem."

Laar rääkis, et tehtud töö eest tuli maksta igaühel: kellel tervisega, kellel tahtejõuga, kellel isikliku eluga.

Insuldist taastuv Laar tänas kõnes ka väga oma naist ja oma peret, kes talle on seni toeks olnud.

Mart Laar sai 18. veebruaril kaitseministrina ametis olles kõrgvererõhutõve tõttu insuldi. Mai alguses esitas ta peaminister Andrus Ansipile tervislikel põhjustel tagasiastumisavalduse.

11. mail nimetas president Toomas Hendrik Ilves uueks kaitseministriks Isamaa ja Res Publica Liidu esimehe Urmas Reinsalu.

Estonia kontserdisaalis toimub täna konverentsi "20 aastat Laari esimesest valitsusest." Ürituse alguseks Laar ise küll kohale ei tulnud, ent päevakangelane saabus esimest korda pärast insulti avalikult fotokaamera ette pärastlõunal.

Mart Laari esimene valitsus oli võimul pisut üle kahe aasta 1992. aasta 21. oktoobrist kuni 1994. aasta 8. novembrini. 32-aastaselt valitsusjuhiks saanud Laar oli toona Euroopa noorim peaminister.