"Tunnustan aruande koostajaid akadeemilise aususe eest. Autorid möönavad, et meie poliitika viib edasi kõiki ühiskonnaelu valdkondi," ütles Ansip.

"Mati Heidmetsa sõnul pole ükski riik, kellega paarkümmend aastat tagasi koos võrdselt stardipositsioonilt alustasime, meist mööda liikunud, oleme teinud maksimaalse tulemuse. Lõhkise maailma taustal näeb Eesti hea välja ja me pole kindlasti maailma mastaabis vaene ääremaa," tsiteeris Ansip inimarengu aruannet ning küsis, kas peaks Marju Lauristini sõnu uskuma Hartas või Inimarengu aruendes.

Mis puudutab aasta tagasi lahvatanud rahastamisskandaali, siis selle kohta ütles Ansip, et nemad pole kallegi hämarates huvides tegutsenud. "Poolteist aastat on meid üritatud üle valada kahtlustuste laviiniga, meile on esitatud ühte küsimust sajal moel. Aga meie tõestame oma poliitikaga, et me pole kellegi hämarates huvides tegutsenud," ütles Ansip.

"Küsin vastastelt: kelle huvides ajame poliitikat, mille eesmärgiks on lihtne ja selge maksusüsteem, üksikisiku tulumaksu vähendamine, Eesti viimine NATO-sse, vajaduspõhine lastetoetus, Eesti iseseisvuse kaitsmine pronksiööl jne" lisas peaminister.

Ansipi sõnul oli ämm tõeline ja raha aus. "Kõik oli rahastamise osas läbipaistev," kinnitas ta.

Tänased valimised on Ansipi sõnul erakonna jaoks vahekokkuvõtte. "Mina oma valijaid ei peta ja kandideerin esimeheks ka seekord," ütles peaminister.

Ansip lisas veel, et Reformierakond on töölisklassi erakond ning edukas riik püsib just tugeval keskklassil. "Oleme erakond neile, kes unistavad perelisast, oma majast ja iga-aastasest päikesereisist," ütles Ansip.

Ansipi sõnul on Reformierakond oma missiooni eluviimisega hästi hakkama saanud. "Just Reformierakond on eriti viimasel keerulisel aastakümnel olnud Eesti vabaduse, vabaturumajanduse ja vaba ühiskonna kestmise sisuliseks kindlustajaks. Eestist on mõne aastakümnega saanud riik, millest teised eeskuju võtavad."

Peaministri sõnul saab inimene õnnelik olla siis, kui ta tahab olla. "Anu Toots on öelnud, et madala enesehinnangu tõttu peavad eestimaalased ennast viletamaks, kui näitab statistsika. Millest tuleb see masohhistlik masendus?" küsis Ansip ning pakkus, et ehk on meedia Eesti elanike enesehinnangut oma lugudega mõjutanud.

"Keegi ei taha, et õnne toob ta magamistuppa Ansip isiklikult koos valitsusega. Oma õnne leiavad inimesed iseseisvalt," on peaminister veendunud.

Eesti üldise jõukuse tõusuks on Ansipi sõnul vaja tootlikkuse kasvu, nutikust ja kapitali. "Valitsus saab arendada ettevõtlus-ja maksukeskkonda, luua töökohad ja tõsta konkurentsivõimet. Koguda makse ja tugevdada inimeste põhiõiguste kaitset," ütles Ansip.

Peaministri sõnul on oluline investeerida ka erivajadustega inimeste tervisesse, et nende töövõimet taastada. "98 800 töövõimetut inimest soovib aktiivsesse tööellu naasta, meie aga peame muutma oma suhtumist erivajadustega inimestesse," leiab Ansip.

Erakonna üldkogul on kavas valida erakonna esimees ja uus juhatus ning kuulata revisjonitoimkonna aruannet ja kinnitada majandusaasta aruanne.