"Edgar Savisaar on mulle kinnitanud, et ta ei ole Tallinna linna vara omastanud. Täpsemalt on aga riigiprokuratuuri kahtlustusi raske kommenteerida, kuna Edgar Savisaarele ei ole Tallinna linna vara omastamises kahtlustust esitatud. Samuti ei ole Edgar Savisaarele tutvustatud ekspertiisi, millel kahtlustus põhineb. Täpsemad kommentaarid on võimalik anda pärast kahtlustusega tutvumist," ütles Nääs Keskerakonna vahendatud pressiteates.

"Küll aga on teada, et samadel asjaoludel on Edgar Savisaare ja ERJK vahel käimas kohtuvaidlus seoses ERJK poolt tehtud ettekirjutusega, kus leiti sarnaselt riigiprokuratuurile, et teavituskampaania asemel oli tegemist poliitreklaamiga. Nimetatud vaidlus on praeguseks jõudnud Riigikohtusse. Riigikohus pidas vajalikuks asja menetlusse võtta, kuid ei ole veel otsust langetanud," lisas Nääs

"On selge, et riigiprokuratuuri plaanid toovad kaasa niigi ebamõistlikult pikalt kestnud kriminaalasja jätkuva venimise. Rahapesu episoodi on uuritud juba rohkem kui viis ja pool aastast. Uute kahtlustuste osas alustati menetlust rohkem kui kaks aastat tagasi. Seejuures on eriti küüniline ja pahatahtlik Riigiprokuratuuri väide nagu tingiks asja täiendava venimise Edgar Savisaare eeldus ja ootus, et kahte täiesti eraldiseisvat juhtumit menetletakse koos. Edgar Savisaar ei ole sellist seisukohta kunagi väljendanud ega midagi sellist eeldanud. Tuletan meelde, et Edgar Savisaar on ametist kõrvaldatud korruptsioonikahtluse tõttu ning tema soov, huvi ja eeldus on, et see korruptsioonikahtlused saaksid võimalikult kiire lahenduse. Kahjuks liiguvad asjad vastupidises suunas."

Täna tuli avalikuks, et prokuratuur esitab Edgar Savisaarele lisaks varem esitatud kahtlustusele veel kahtlustuse Tallinna eelarvevahendite enda kasuks pööramises.

Riigiprokuratuur kinnitas, et kohtu poolt Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart on alust kahtlustada lisaks varem esitatud kahtlustusele ka Tallinna eelarveliste vahendite ebaseaduslikus kasutamises enda ja kolmandate isikute, sh erakonna huvides.

Kriminaalasja raames tänaseks kogutud andmed annavad aluse Edgar Savisaarele kahtlustuse esitamiseks, mille kohaselt on tegemist linnale eraldatud eelarveliste vahendite kuritarvitamisega kohaliku omavalitsuse volikogu valimisreklaamide valmistamisel 2013. aastal.