Kuressaare Konsumis jõhkras peksmises kahtlustatakse 24-aastast noormeest

Esmaspäeva õhtupoolikul Kuressaare kesklinnas Rae Konsumis jõhkra peksmise asjaosalisteks olid noored mehed: kannatanu on 27 ja arvatav peksja 24-aastane.
Loe edasi...

Gorbatšov: võin öelda ainult üht: kahetsen, et ei ole Nõukogude Liitu

Rae Konsum

Nõukogude Liidu esimene ja viimane president Mihhail Gorbatšov ütles, et otsus Nõukogude Liidu kommunistliku partei keskkomitee peasekretäri kohalt lahkumise kohta oli talle raske, kuid 25 aastat hiljem ta selle üle enam kahetsust ei tunne.
Loe edasi...

DELFI FOTOD: Kesklinnas saeti hilisõhtul puud maha, majaelanikud tulid protesti märgiks tänavale

Teisipäeva õhtul saeti mootorsae mürina saatel Tallinna kesklinnas Kauka tänaval elumajade vahel maha puud, mis oli kuivanud ja usutavasti ohtlik. Paraku tehti töid hilisõhtul, mistõttu pälvisid need kohalike elanike tugeva pahameele.
Loe edasi...

Putšist Dmitri Jazov: nüüd on rahvas aru saanud, et teda peteti, aga siis ei saanud

Dmitri Jazov

Vene ajaleht Komsomolskaja Pravda avaldas intervjuu ühega 1991. aasta putšistidest ehk tollase riikliku erakorralise olukorra komitee liikme ja kaitseministri, marssal Dmitri Jazoviga.
Loe edasi...

Eesti piiri taga toimunud Vene õppustel kutsuti NATO sõdureid alla andma: teid petetakse, langetage relvad!

Kollektiivse julgeolekulepingu organisatsiooni (ODKB) Loode-Venemaal toimunud õppuste ühel etapil kutsuti NATO sõdureid alla andma.
Loe edasi...

Mart Laar: poleks uskunud, et nii vähese verega minema saame

Mart Laar lõi pärast Eesti iseseisvuse väljakuulutamist klaase kokku.

„Kõik tegid neil päevil koostööd. Taguda vastu rinda, et just mina olin see kõige kõvem, kes Eestile iseseisvuse tagasi tõi, on natuke naljakas,” ütleb Mart Laar (56).
Loe edasi...

AJALOOLISED FILMIKAADRID: Tankid vuravad Moskva tänavatel, Tallinnas maandub 300 nn musta baretti

Tankide rivi sõidab stoilise järjekindlusega Moskva tänavatel, meil aga maandub 300 musta baretti... Need ja järgmised kaadrid, mis sel nädalavahetusel avaldame, pärinevad Viktor Siilatsi arhiivist. Firma "Eesti video" tootis näiteks filmi "Vabaduse tee" ning ülevaatliku ringvaate "August 1991". Selles klipis on ka kiire ülevaade, kes olid need mehed, kes Moskvas võimu haarasid! Vaata videost!
Loe edasi...

SUUR INTERAKTIIVNE LUGU: ligi 40 rahvasaadikut räägivad ärevatest päevadest Toompeal: kes kartis Siberit, kes mahalaskmist

„Vabaduse veteranid, kas me oleme vabaduse veteranid?” žestikuleerib Rein Veidemann justkui klassikokkutulekul riigikogu saalis istuvatele härradele-prouadele. „Vabadusel pole veterane, me oleme võib-olla okupatsiooni veteranid,” ajab ta ka kaasrääkijad muhelema oma mõttekäiguga.
Loe edasi...

NATO lennukid panid Harkus maa värisema

"Aknad värisesid ja õues autod huilgasid," kirjeldati Harku valla elanike grupis kella üheteistkümne paiku toimunud värinat.
Loe edasi...

SAMAL AJAL RIOS: Olümpiamängude ajal saab iga päev kuuli viis inimest. Eesti politsei kaitseb linnas kaasmaalasi

Kõik on kuulnud lugusid Rio de Janeiro lastest, kes jõu või kavalusega turistide rahakotte kergendavad või sootuks ära napsavad. Olümpiamängude ajal on suurem politsei tähelepanu koondunud staadionitele ja randades kottidest ilma jäänud turistidele. Samal ajal hakkab olukord Rio vaesemates linnaosades nii-öelda käest ära minema.
Loe edasi...

Karl Robert Saluri peopessa joonistatud armastusavalduse taga on südamlik ja emotsionaalne lugu

Karl Robert Saluri žest

Tähelepanelikumad televaatajad märkasid, et Eesti kümnevõistlejal Karl Robert Saluril oli peopessa joonistatud süda, mille sees kaks tähte "MO". Mida see tähendas?
Loe edasi...

Vene maadlusliidu president: hõbeda võitnud naine on mitte keegi

Valerija Koblova hõbemedaliga

Venemaa maadlusliidu president Mihhail Mamašvili tuli välja üllatava avaldusega, kui jättis sihilikult õnnitlemata olümpiamängudelt hõbemedali võitnud naismaadlejad Valerija Koblova ja Natalja Vorobjova.
Loe edasi...

Eatonilt kiita saanud Saluri: anonüümsed kommentaatorid, kes te olete?

Maicel Uibo ja Karl Robert Saluri.

Rio olümpial kümnevõistluse 8893 punktiga võitnud Ashton Eaton kiitis võistlusel 7223 punktiga tagantpoolt kolmandaks jäänud Karl Robert Salurit. Miks?
Loe edasi...

AJALOOLINE OTSEBLOGI: Eesti Komitee esindus on Toompeal, käivad arutlused koostöö ning eesmärkide üle!

Eesti Komitee esindus omavahel vestlemas

Delfi toob kolmel päeval kellaajalise täpsusega välja faktid, meenutused ning pildimaterjali, et minna uuesti 1991. aasta augusti sündmuste keskele. Kui kaugele on jõudnud tankikolonnid, millised kired ja arutelud käivad ülemnõukogus? Mis toimub Moskvas? Kes sai öösel magada, kes mitte? Kuna tankid sõitsid ka öösel ja Eesti võtmeisikud ei maganud neil päevil peaaegu üldse, ei maga ka meie nüüd, 25 aastat hiljem. Delfi otseblogi täieneb täpselt samasuguses tempos, nagu rullusid lahti augustisündmused.
Loe edasi...

FOTOD: Balti jaamas tuli nähtavale ajalooline katusekuppel

Balti jaama ajaloolises raudteepaviljonis toimuva kapitaalremondi käigus lammutas jaama haldav Go Kinnisvara paviljoni 2001. aastal ehitatud teise korruse ning tõi taas nähtavale muinsuskaitse all oleva katusekupli.
Loe edasi...