Lisaks Vaarmannile olid samas asjus kohtu all Ülle Märss (pistise võtmine), Oleg Kuzmin, OÜ Puhkepesa (juhatuse liige Anatoli Karetin) ning OÜ Avicia, süüdistatuna soodustuse välja petmises ja mitte-eesmärgipärases kasutamises.

Kuna üks süüdistatavatest, Oleg Kuzmin ei saanud seoses haigestumisega täna istungil osaleda, oli kohus sunnitud protsessi nädala võrra edasi lükkama. Vaarmanni kaitsja sõnul peaks kohtu istungite ajakava seadmisel edaspidi arvestama ka riigikogu liikme töökohustuste ja graafikuga Toompeal. Kohus ei leidnud, et riigikogu liige vääriks erikohtlemist.

Kohtusse saabudes ei soostunud Vaarmann vastama ajakirjanike küsimusele, kas ta on pistist andnud, kuid sõnas, et süüdi ta end ei tunnista, vastasel juhul oleks ta seda teinud juba varem.

Vaarmann taotles PRIAlt kolm aastat tagasi raha, et teha korda Torma mõisa moonakate maja. Projektile otsustati anda 283 000 euro suurune toetus, mis oli süüdistuste kohaselt fabritseeritud suuremaks, mis tähendas, et omafinantseering kaeti tegelikult toetusest saadud rahaga.

Kui PRIA hakkas toetuse maksmisega viivitama, andis toonane Tartu volikogu liige oma PRIAs töötavale tuttavale pistist, et too uuriks, milles viivitus seisneb.