Moskva on otsustanud sama teed minna mitmete lääneriikidega, kes on välja kuulutanud oma diplomaatiliste esindajate evakueerimise Ukrainast, vahendab RIA Novosti.

"Muide, [Venemaa välisminister] Sergei Lavrov vihjas sellise stsenaariumi võimalikkusele pressikonverentsil pärast läbirääkimisi Briti välisministri Elizabeth Trussiga," meenutas meediaväljaandega suhelnud allikas.

Lavrovi ja Trassi kohtumine toimus 10. veebruaril. Kohtumise järel märkis Lavrov, et Moskva vaatab lääneriikide tegemisi ja vajadusel soovitab ka Venemaa diplomaatiliste esinduste mittevajalikel töötajatel koju minna.

Venemaa Kiievi saatkond teatas see-eest, et saatkonnas käib tavapärane töö ning osalise evakueerimise kohta otsust pole.

Viimaste päevade jooksul on mitmed riigid kutsunud oma Ukrainas viibivaid kodanikke üles riigist lahkuma ja teinud hoiatusi Ukrainasse reisimisel. Lisaks Eestile on teinud seda USA, Läti, Norra, Suurbritannia, Jaapan, Austraalia ja Holland. Iisrael andis teada, et evakueerib riigist saatkonnatöötajate lähedased.