"Nende käilakuju oli ju Yana Toom, mitte Edgar Savisaar," ütles Vakra Delfile. Savisaar on Vakra sõnul praeguseks täitsa üksi jäänud. "Seda kinnitab ka Toomi üks lõpulauseid pressikonverentsilt: "Mida teeb Edgar Savisaar, seda ma tõesti ei tea, ja ega ta seda enam minuga ei aruta." Rõhk on sõnal "enam"," lisas Vakra.

Yana Toom ütles reedel pressikonverentsil, et nüüd on ka tema ja ta toetajad kaasatud Keskerakonna otsustajate ringi. Vakra sõnul jäi aga ebaselgeks, milles Toomi ja Jüri Ratase toetajad peale valimisprogrammi munitsipaalküsimuste täiendamise kokku leppisid.

"Kaldun arvama, et eriti ei milleski," arvab Vakra. "Kohalike valimiste küsimused olid puhas suitsukate, et selle varjus pressida võimalikult head isiklikud positsiooniks tulevikuks."

Vakra usub, et nende kõneluste tulemusi saab näha Yana Toomi puhul hiljemalt järgmistel europarlamendi valimistel.

Vakra hinnangul võtsid Oudekki Loone ja Olga Ivanova mõtlemisaega, et näidata järtkuvat separatismi. Tema sõnul saab sügisel näha, kas "kolmest õest" kaks jätkavad Keskerakonnas ja nende parlamendi fraktsioonist, või mitte. "Selge, et sellise lahkumise hind neile isiklikult oleks muidugi põrumine kohalikel valimistel," ütles Vakra.

Viimases valitsuskoalitsioonis oli selle moodustamise ajal koalitsiooni fraktsioonides 56 liiget. Juuni lõpus sai sealt Marko Mihkelsoni ja Margus Tsahkna arvelt kaks maha lahutada. Kui fraktsioonist loobuks ka Loone ja Ivanova, oleks koalitsiooni fraktsioonidel kamba peale kokku vaid 52 riigikogu liiget.

Vakra on aga veendunud, et sellest 52st häälest kedagi rohkem maha lahutada ei tule. "Nende lahkumine Keskerakonnast ja parlamendi keskfraktsioonist jätaks koalitsioonile riigikogus 52 kindlat häält," kinnitas ta.