"Kui te küsite, kas Keskerakond on selle veerandsaja aastaga valmis saanud, siis vastus on nii ja naa. Ühelt poolt oleme loonud kindlalt töötava ja eduka masinavärgi, kuid teisalt saab alati midagi parandada. Midagi teha veel huvitavamalt ning alustada tööd uute plaanide kallal. Meie erakond on nagu Tallinna linn, mis kunagi päris valmis ei saa,” rääkis Edgar Savisaar eile õhtul Tallinnas Salme Kultuurikeskuses toimunud Keskerakonna peol.

Savisaar sõnas, et Keskerakonnast on aastate jooksul saanud tõeline rahva erakond ning just liikmete rohkus on erakonna tugevuseks. “Ma soovin meile kõigile palju õnne! Ma soovin meile kõigile palju õnne selle puhul, et lükkame siin täna hoogsalt käima Eesti Keskerakonna juubeliaasta. Sügisel jõuab meie erakond verstapostini, millega oleme taas Eesti poliitikas esimesed — meie erakond saab veerandsaja aastaseks,” rääkis Savisaar, “selle 25 aasta jooksul on Keskerakond näinud igasugu aegu — raskemaid ja kergemaid, kurvemaid ja rõõmsamaid. Me oleme arenenud ja tugevamaks saanud, õppinud ja karastunud.”

“Siin saalis pole palju neid, kes teaksid, kuidas võttis otsad kokku erakonna esimene programm. Need, lausa prohvetlikud laused olid järgmised: “Vabadusvõitluse ajajärk on möödas. Käes on karm vabadus. Müts maha Eesti mineviku ees, käised üles Eesti tuleviku heaks! Tulevik algab juba täna!” tsiteeris Keskerakonna esimees.

“Selle edukama tuleviku nimel oleme teiega koos iga päev teinud kõva tööd. Keskerakond on taasiseseisvunud Eesti eakaaslane, me sündisime koos selle riigiga, ja oleme Eestiga kokku kasvanud. Meie erakonda jääb alati saatma see eriline aura — Rahvarinde vaimsus — ning see, et oleme olnud ühe riigi taasloomise juures. Ja mitte lihtsalt ühe riigi, vaid meie oma Eesti Vabariigi. Oleme ühiselt kogenud, et sama keerukas kui üles ehitada üht riiki, on üles ehitada erakonda. Ega 1991. aastal asjaga algust teinud inimestest ei teadnud päris täpselt keegi, kuidas see töö meil välja tuleb ning kuhu 25 aasta pärast on jõutud."