"Kui Savisaar räägib reeglist, olen kindlasti erand, mis seda kinnitab. Kusjuures mitte ainus - näiteks Kaja Kallase puhul pole kindlasti tegemist poliitikuga, kes ei mõtle Eesti elu peale. Kuid selles, et koduerakond võttis Kaja valimist Euroopa parlamenti kergendusega, olen Edgariga nõus. Täpselt samuti tundub, et ei taheta Reformierakonna otsustamisprotsessi kaasata Urmas Paeti või Andrus Ansipit. Seda nähtust häbelikult nimetatakse põlvkondade vahetuseks, kuid tegelikult nii mõneski erakonnas on kombeks niiviisi saada lahti tegijatest, kes võivad ohustada uustulnukate positsiooni partei tagatoas," kommenteeris Toom.

"Olgem ausad - seni on Eesti erakonnad saatnud Europarlamenti poliitikuid, kelle kodumaine potentsiaal on ammendumas. Kuid seekord oli tegemist avatud nimekirjadega, mistõttu valija tahtel õnnestus mul tõusta viimaselt positsioonilt esimesele. Ning seni pole minuni jõudnud signaale, et valija oleks Toomis pettunud," lisas Toom.

"Mis aga puudutab Juhan Partsi euroopalikke plaane, Delfi toodud võrdlusmoment minuga on siin olematu. Opositsioonipoliitikuna pole mul olnud au kuuluda valitsusse, nii et minu panus rahvuslennufirma pankrotti on enam kui küsitav. Seega ka minu Brüsseli lähetust ei saa võtta soovina kaduda vihaste kaasmaalaste silmapiirilt."

"Ja lõpetuseks - kandideerides Euroopa parlamenti on Edgar Savisaar selgelt öelnud, et ta ei kavatse minna sinna tööle ning jääb Tallinna linnapeaks. Savisaar on sõnapidaja mees ja spekulatsioonid sel teemal, et ta soovis endale mugavat elu ning ei viitsi enam tegeleda Eesti asjadega on alatud ja alusetud. Mida muuhulgas tõestab ka see, et eeloleval Keskerakonna kongressil kandideerib Savisaar erakonna esimeheks," lisas Toom.