Savisaar tõdes asjaolu, et Estonian Airi krahh on Juhan Partsi üheotsapileti Euroopasse kahtluse alla seadnud ning reastas ka teised Euroopasse siirdunud koalitsioonipoliitikud.

"Esimeseks ilmekaks näiteks võib tuua Siim Kallase, kes juba üle kümne aasta tagasi läks Euroopa Komisjoni karjääri tegema. Karjääri kahtlemata Kallas Brüsselis ka tegi, aga tema Eestisse tagasitulek kujunes üürikeseks. Oravapartei praegused juhid andsid kiiresti mõista, et peaministri ning presidendi kohale nad oma auesimeest ei luba. Nüüd seab Kallas suuna taas Euroopasse, ja kandideerib ALDE presidendiks. Kahtlemata tema jaoks palju soliidsem kui Eesti poliitikas enda parteiga maadelda," arvas Savisaar ja lisas, et sama teed on läinud ka Kaja Kallase, Urmas Paeti ja Andrus Ansipi karjäärikõver. "IRL-is on olukord sarnane, kuid võimalused ahtamad," lisas ta.

"Juhan Partsi Euroopa unistusest ja selle võimalikust purunemisest on viimastel päevadel juba palju räägitud. Siinkohal tasub aga meelde tuletada Aaviksoo rektoriks surumist ning Pakosta määramist võrdõiguslikkuse volinikuks. Avalik ja sisemine vastuseis nendele otsustele suruti jõuga maha ning nüüd täidavad mõlemad salapoliitikud vormiliselt mittepoliitilisi ülesandeid. Kes aga usub, et nad tõesti päevapealt IRL-i poliitikast loobusid? Mina küll ei usu," arvas Savisaar.

Iseenda küsimusele, miks Eestist niiviisi põgenetakse, vastas Savisaar, et Euroopas töötamine on loomulikult pingevabam nii parteilise kontrolli kui ka meedia tähelepanu mõttes. "Sellisest käega löömisest on aga kahju, see on lihtsama vastupanu teed minek. Mina küll ei kujuta ette, et löön käega Eesti poliitikale ja enam Eesti inimeste elu paremaks muutmise vastu huvi ei tunne. Eks see, kes nii lihtsalt loobub, polegi õige poliitik," sõnas Savisaar, kes mäletatavasti üsna hiljuti ka ise europarlamenti pürgis, kuid valijatelt Euroopa-mandaati kätte ei saanud.

Tahes-tahtmata tekib ka küsimus, mida arvab sellisest loobujaks ja sisuliselt Eesti rahava reeturiks tembeldavast üldistusest Europarlamendi saadik, Savisaare poolehoidja ja erakonnakaaslane Yana Toom.