Sotsiaaldemokraat Andres Anvelt ütles "Aktuaalsele kaamerale", et juhivahetus Keskerakonnas paneks veidi värelema ka Eesti poliitika, kuid see ei tooks praegu kaasa veel vasakpoolset valitsust, vahendab ERR Uudised.

"Pragmaatiline number parlamendis ei anna kokku igal juhul vasakpoolset valitsust. Sellisel juhul oleks vaja kolmandat partnerit. Jah, Keskerakonnal on meiega kõige rohkem ühtivamaid programmilisi punkte, aga ma pigem arvan, et siin võiks näha ka teist võimalikku muutust," rääkis Anvelt.

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi leiab, et välja tuleks vahetada kogu erakond. "See on väga raske töö, sest neid armastatakse ikka selle eest, mis nad on - varastavad, sõbrustavad Venemaaga. See on teistmoodi kultuur, seal ei ole nii, et uus inimene tuleb - õieti vana uus inimene -, kes on olnud seal kandev jõud," rääkis Ligi.

Isamaa ja Res Publica Liidu aseesimees Marko Mihkelson leiab, et konkurents poliitikas ja Keskerakonnas on tervitatav ja ta loodab, et Simsoni kandideerimisotsus on tõsine.

Mihkelson lisas, et kui Kadri Simson saaks Keskerakonna uueks juhiks, ootaks ta temalt vastuseid kahele küsimusele.

"Esiteks, kellele kuulub Krimm - väga selgelt ja üheselt välja öelda suhtumine sellesse, mis on Ukrainas toimunud. Teiseks, kas ta jätkab koostöölepet Vladimir Putini parteiga ka siis, kui ta on saanud erakonna esimeheks," ütles Mihkelson.