Üle 11 tunni kestnud istungi jooksul vastasid ministrid 17 arupärimisele ja riigikogujate ning ministrite päevatöö lõppes vaba mikrofoniga. Allpool toome välja paar väljavõtet pikast poliitipäevast, mis iseloomustavad teemasid ja atmosfääri

Martin Helme, EKRE. "Head kolleegid! Kuulan ja mõtlen, et härra Jürgen Ligi ei ole ju nii rumal inimene, et ta ei saaks aru. Mulle tundub, et ta ei taha. Iseenesest me võime ju rääkida sellest, kuidas koolitoit ei ole osa haridusest, aga mu meelest väljendab see pigem seda, et need inimesed, kes niimoodi mõtlevad, ei tea, kuidas Eestis elatakse. Lihtsalt ei tea, kuidas Eestis inimesed koolis käivad, mismoodi lapsed elavad. Kuskil Tallinna kesklinna n-ö eliitkoolides võib-olla tõesti jäetakse see koolisöök söömata, aga suuremas osas Eesti koolides, eriti mida kaugemale me Tallinnast läheme, on koolitoit lastele ainus soe toit päevas. Ja siis nillitakse rahade ümber, mis on tühised riigieelarve seisukohast võttes. Tühised! Viis miljonit. Ma tuletaksin meelde, et üle Tallinna-Tartu maantee ehitati viadukt siilidele ja karudele, mis läks umbes sama palju maksma. See on valikute küsimus, mida riik teeb – kas me anname raha või ei anna raha."

Priit Toobal, Keskerakond: "Väga huvitav oli teie numbritega žonglöörimine, kui te rääkisite omavalitsustele minevast tulumaksuosast ja võrdlesite kümneaastast perioodi ja rääkisite absoluutarvudest, et olukord üldse polegi nii paha, et kaks korda on ju tõusnud see omavalitsustele minev raha. Aga olulise muutuja jätsite sealt lihtsast matemaatikast välja, nimeks hinnatõusud."

Aadu Must, Keskerakond: "Austatud minister! Te tõite mitu nii toredat paralleeli, et mul hakkasid ka mõned tekkima ja võib öelda, et mõned proportsioonid on ka ajaloos drastilised olnud. Kunagi Pärnumaal 19. sajandil erinesid vallavanemate palgad 240 korda. Tõsi, süüdi oli Kihnu rahvas, kes keeldus oma vallavanemale üle ühe rubla palka maksmast. Aga mu küsimus on siiski tänase kohta."

Jaak Madison, EKRE: "Austatud liikmed, austatud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esindaja koalitsioonist! Väga meeldiv. Kuna on kätte jõudnud uus päev, siis ärme oleme nii tõsised. Ikkagi peaaegu hommik ja varsti päike koidab. Seega, meil on kolm väga konkreetset küsimust härra Aasale. On välja arvutatud Suurbritannias kulu, mis puudutab Euroopa Liidust tulenevate institutsioonide, ametkondade bürokraatiamasina ülalhoidmist ja see on erinevatel andmetel 5–7% johtuvalt aastast ja arvestusmetoodikast. Seega me eeldame, et iga Euroopa Liidu riik peaks olema kursis sellega, kui palju riigieelarvest ja SKT-st kulub reaalselt kogu selle bürokraatiamasinavärgi ülalhoidmisele. Sinna alla kuuluvad eraldi ametkonnad, kohalike omavalitsuste sekretärid, kes tegelevad just nimelt Euroopa Liidust tulevate direktiividega ja kohustuste läbitöötamisega. Seega on kolm küsimust. Kas on tehtud siseaudit selgitamaks välja kui palju kulub Eesti riigi eelarvest Eroopa Liidust tulenevate institutsioonide ja ametikohtade ülalpidamisele? Teiseks, kas see kulu on õigustatud, kas te näete võimalusi selle vähendamiseks? Ja kui te näete võimalusi, mis oleks väga meeldiv ja positiivne, siis mille arvelt ja kui suures mahus?"

Istung lõppe kl 2.10 Jüri Ratase sõnadega: "Kõnesoove ei näe. Ma tänan! Tänane istung lõppenud. Soovin teile jõudu meie töös!"