„Meil juba on reaalne lahingukogemus sellele agressioonile vastuseismisel ja me oleme valmis seda jagama partneritega,“ ütles Muženko, lisades, et Ukrainale tuleb kasuks Eesti kogemus armee reformimisel, vahendab Interfax-Ukraina.

Ukraina kaitseminister Stepan Poltorak tänas Eesti valitsust ja rahvast Ukraina toetamise eest võitluses agressoriga ning märkis, et riigi idaosa lahingutegevuse käigus on Ukraina saanud hindamatu kogemuse ning Ukraina väed reformitakse täielikult, alates materiaalse toetuse normidest kuni juhtimis- ja väljeõppesüsteemideni.

Terras teatas omakorda Eesti valmisolekust anda Ukrainale edasi kogemusi küberkaitse alal.

Terras tegi ka mitmeid ettepanekuid edasiseks koostööks sõjalises sfääris. „Ukraina on Balti riikide ja kogu Euroopa jaoks omamoodi eelpost agressori teel teiste Euroopa riikide suunas... Eesti on Vene Föderatsiooni vastaste sanktsioonide poolt ja valmis igati toetama ukrainlaste püüdlusi rahu ja vabaduse poole,“ ütles Terras.

Ukraina kaitseministeeriumi teadaande järgi tunnustasid Eesti külalised ukrainlaste panust Teises maailmasõjas ning asetasid pärja Tundmatu Sõduri hauale Kiievis. Külastatakse ka Ukraina rahvuslikku riigikaitseülikooli.