"Jah, ma tean, mis seal juhtus, aga advokaadieetika tõttu teile ei ütle. Mõelge ise, kui ma tegeleksin teie juhtumiga ja räägiksin seda siis pressile," kommenteeris Feigin EPL-ile ja Delfile Kohveri tänast otsust.

Seda, mis tegelikult juhtus, soovitab Feigin küsida Eesti välisministeeriumi käest. "Nende kirjeldus vastab päris hästi tegelikkusele," sõnas ta ning lisas, et olukord on hetkel väga halb. "Pahasti on kõik, väga pahasti. Tema vahi alt vabastamisest keelduti ja see on juba märk".

Kohverit kaitsvast meeskonnast Feigin siiski lahkuda ei plaani ning jätkab nõustamist. "Teie välisministeerium pöördus minu poole ja palus abi ja eks ma jään neile ikka appi".

"Ma ei tee seda peamiselt raha pärast. Saate aru, mind ja Polozovi kutsuti appi Kohverit abistama. Uskuge, me tegime kõik, mis antud olukorras võimalik. Absoluutselt kõik. Läks aga nii, et..." sõnas Feigin.

Moskva Lefortovo kohtu pressiteenistus teatas, et kohtusse saabus Eesti kaitsepolitsei töötaja Eston Kohveri avaldus, milles ta kirjutab, et loobus oma kaitsjate Mark Feigini ja Nikolai Polozovi teenetest.

Seega peatas kohus ka nende advokaatide taotluse menetlemise Kohveri vahi alla jätmise vaidlustamise tähtaja ennistamiseks, teatab agentuur Rosbalt.

Välisminister Urmas Paet leiab, et otsuse põhjust tuleb otsida sealsest keskkonnast. "Tuleb silmas pidada, kus Kohver viibib. Tema kontaktid Eestiga on minimaalsed, konsul on saanud temaga kohtuda kaks korda. Ülejäänud aja on ta vanglas ja teadagi kelle keskkonnas. Sealt tuleb otsida põhjust tema otsusteks," kommenteeris Paet Delfile Kohveri otsust Mark Feigini ja Nikolai Polozovi teenetest loobuda.

Hetkel jätkab Kohveri kaitsmist Vene riigi poolt määratud advokaat Jevgeni Aksjonov, uusi advokaate Eesti pool hetkel ei otsi. "Küsimus pole konkreetsetes advokaatides ja nende isikus, vaid selles, kes on advokaadid nimetanud. Meie püüdsime leida parimaid võimalikke kaitsjaid protsessiks," sõnas Paet.

Eesti konsul taotleb Paeti sõnul jätkuvalt Kohveriga kokkusaamist, kuid preagu on uutele taotlustele ära öeldud. Lisaks plaanitakse teemat hoida ka rahvusvahelises plaanis tähelepanu all. "Lihtsamaks Kohveri tänane otsus olukorda muidugi ei tee, seis on nagu ta on.." ütles Paet.