Seega peatas kohus ka nende advokaatide taotluse menetlemise Kohveri vahi alla jätmise vaidlustamise tähtaja ennistamiseks, teatab agentuur Rosbalt.

Välisminister Urmas Paeti sõnul soovis Eesti vahistatud kaitsepolitseinikule Eston Kohverile kaitsjateks advokaatide Mark Feigini ja Nikolai Polozovi määramisega tagada talle parim õiguslik kaitse. "Venemaa tegevus Eston Kohveri Eestist Venemaale viimisel ning Moskva vanglas kinnihoidmisel on vastuolus rahvusvahelise õigusega," märkis Paet.

Välisministri sõnul on Kohveri otsus loobuda talle Eesti poolt leitud advokaatidest ning jätkata talle Venemaa poolt määratud kaitsjaga kahetsusväärne ning on selge, et Kohver pole oma valikutes vaba. "Oleme tänulikud Mark Feiginile ja Nikolai Polozovile nende ekspertabi eest Eston Kohveri juhtumi puhul," lausus Paet lisades, et Feigini ja Polozovi usaldusväärsuses ja asjatundlikkuses ei ole kahtlust.

Olukord on Paeti sõnul keeruline, kuid Eestil on palju liitlasi ja sõpru, kes meid hästi mõistavad ja toetavad. "Nõuame Eston Kohveri Eestisse tagasisaatmist," lisas ta.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et esialgsetel andmetel pole FSB Eston Kohvrit füüsiliselt mõjutanud, ­aga karm psüühiline surve pole välistatud.

FSB Lefortovo vanglas hoitava kaitsepolitseiniku Eston Kohvri kohta võib täna-homme uudiseid tulla, kirjutas leht. Seda andsid pärast Kohvri külastamist mõista advokaadid Mark Feigin ja Nikolai Polozov, kelle Eesti riik palkas Kohvrit kaitsma. Feigin rääkis kõigepealt neljapäeval toimuvast kohtuistungist, kus vaadatakse üle advokaatide esitatud kaebus, mis puudutab Kohvri vahi all hoidmist.

Aga meediaväljaannetele intervjuusid andes ütles Feigin ka mõned kummastavad laused: „Enne neljapäeva võib toimuda arenguid, mis aitavad kujundada edasist kaitset. Me ootame neid. Need uudised lähtuvad otseselt hr Kohvrilt.” Ta möönis ka, et tegemist on keerulisema asjaga, kui tunduda võib.

„See on Eesti jaoks raskeim võimalik juhtum,” vastas Feigin, kui tal paluti selgitada, kui keeruline protsess täpsemalt on. Eile õhtul ütles Feigin aga väga vähe. „Mingeid uudiseid täna ei ole. Üldse mitte. Tulevad neljapäeval,” oli kõik, mis ta lausus.