„Pole mingit õigustust neile, kes toetavad terrorismi... Täna oleme me veendunud, et kogu maailma reaktsioon on otsustav ja terroriste hakatakse terroristideks nimetama. Luganski rahvavabariik ja Donetski rahvavabariik kuulutatakse terroriorganisatsioonideks mitte ainult Ukrainas, vaid kogu maailmas ning koostööd bandiitide ja terroristidega hakatakse nii ka nimetama – terrorismile kaasaaitamiseks,“ ütles Porošenko esmaspäeval Kiievis Malaisia saatkonda külastades, vahendab Interfax-Ukraina.

Hiljem, pärast Hollandi saatkonna külastamist teatas Porošenko, et Ukraina nõuab Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel, et Donetski rahvavabariik ja Luganski rahvavabariik tunnistataks terroriorganisatsioonideks.

„Täna võime me kinnitada, et maailm on ühinenud terrorismi vastu ning nii meie kui ka Holland teeme maksimaalseid jõupingutusi, sealhulgas Euroopa Liidu välisministrite homsel kohtumisel, kus esineb Ukraina välisminister Pavlo Klimkin, et Luganski ja Donetski niinimetatud rahvavabariigid kuulutataks terroriorganisatsioonideks ning igasugune koostöö terroristidega või nende toetamine saaks vastava kvalifikatsiooni rahvusvahelise õiguse järgi,“ ütles Porošenko.