„Tänased lõpetajad hakkavad oma töös seisma selle eest, et õnnetusse sattunud inimesed saaksid kiiret ja professionaalset abi. Teise inimese aitamisele pühendatud ameti valinud inimesed väärivad kõrget tunnustust ja hea eeskuju järgimist,“ sõnas siseminister.

„Päästja töö on muutunud väga mitmekesiseks. Lisaks väga erinevatele päästetöödele panustavad päästjad ka ennetustöösse. Selleks, et uute ülesannetega toime tulla, on meil vaja haritud päästjaid ja päästekorraldajaid ning täna oma õpingute järjekordse astme lõpetanud 41 kadetti võivad olla kindlad, et neil on parim päästealane haridus, mida Eestis kui ka lähiriikides on võimalik saada,“ lisas siseminister Hanno Pevkur.

„Tänased lõpetajad on oma valdkonnas hinnatud ja vajalikud päästeala töötajad, kes on saanud kõige värskemaid teadmisi, kuidas enda tööd kõige paremini teha. Tänavu alustab tööd uus häirekeskus, kuhu vajame uusi ja haritud päästekorraldajaid. Samuti vajame me igal aastal häid ja haritud päästjaid, kes lisaks professionaalsetele oskustele ja teadmistele, kuidas inimesi õnnetustes ja hädaolukordades aidata oskavad igale kodanikule anda ka väärt nõuandeid, kuidas oma kodu turvalisemaks ja ohutumaks paigaks muuta, et õnnetusi veelgi vähem juhtuks. Kui päästeauto vilkurite ja sireenidega komandost välja sõidab on juba suur kahju sündinud ja seda enam ära ei hoia,“ selgitas siseminister.