Tuntumaid keskerakondlasi Jüri Ratas on viimasel ajal andnud mõista, et ei kiida heaks erakonna tööpõhimõtteid ja on kutsunud üles muudatustele. Euroopa parlamendi valimistel kaotas Ratas selgelt ka kahele vene kandidaadile Yana Toomile ja Mihhail Stalnuhhinile. See tõstatab küsimused: kas Ratas jääb Keskerakonda ja kas Keskerakond on selga pööramas oma eesti valijatele ja liikmetele?

"Minu tulevik Keskerakonnas sõltub ennekõike erakonna edasistest otsustest ja arengutest. Tõeline demokraatia väärtustab rahvusteüleseid erakondi ning ka Eestis peab lõppema pidev rahvuslõhede rõhutamine. Erinevusi on mõtet säilitada ja rõhutada siiski vaid kultuurivaldkonnas, sedaviisi meie riigi kultuurivaramut rikastades. Kui Keskerakond suudab ühtviisi kõnetada eesti ja vene emakeelega inimesi ning olla meie ühiskonna liitjaks, siis ma näen end seal ka kümne ja kahekümne aasta pärast. Minu maailmavaatelised veendumused ja eesmärgid poliitikas ei muutu ajas," kommenteeris Ratas.

Kas teised erakonnad on püüdnud Ratast enda ridadesse meelitada? "Eesti on väike kogukond ning meie poliitikud tunnevad üksteist isiklikult. Seetõttu teavad kõik erakonnad, et oma tulevikku puudutavad otsused langetan ma ise, konsulteerides lähemate sõprade ja perekonnaga. Mingit survet pole mõtet mulle avaldada ning seda ei ole ka seni tehtud," vastas ta.