"Loomulikult on meil hea meel Keskerakonna toetuse kaheprotsendiline tõusu üle eurovalimiste eel – see näitab, et oleme olnud aktiivsed ja rahvas on seda märganud," ütles Toobal Delfile. "Keskerakonna sisuline eurokampaania, mis räägib euroopaliku maksu- ja sotsiaalpoliitika toomisest Eestisse, läheb inimestele korda."

Reformierakonna reiting kõrge reitingu taga võib Toobali sõnul näha hiljutist peaministri vahetust.

"Küll aga tuleb tähele panna, et kui Reformierakond jättis mulje, et Rõivasele anti üle korras riik, siis selle nädala alguses sai teatavaks uue majanduskriisi tekkimise oht – mis aga küsitlusperioodi ei jäänud," ütles Toobal ja viitas 1. kavartali majandukasvule.

"Võrreldes eelmiste nädalatega on päevapoliitika põhiküsimus muutunud – Eesti majandus on lähiregioonis ainsana languses," rääkis Toobal. "Niisiis on nüüd ka valimiste põhiteemaks see, kas Eestil õnnestub uut majanduskriisi vältida."

"Mis puudutab sotsiaaldemokraate, siis nemad on taas kord Reformierakonnale appi läinud ja aidanud oravate toetust tõsta, kuid tundub, et ise sellest kaotamas," kommenteeris Keskerakonna peasekretär. "Sotside valijad ei pruugi sugugi heaks kiita, et minnakse juba kolmandat korda parempoolsete jaoks kastaneid tulest välja tooma."

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, annaks Reformierakonnale oma hääle 29 protsenti valijatest. Populaarsuselt teisel kohal on teine valitsuspartei Sotsiaaldemokraatlik Erakond 27-protsendilise toetusega.

Keskerakonda toetas mais 24 protsenti vastanutest, mis on 2 protsendipunkti võrra parem tulemus kui aprillis. IRL-il oli toetajaid 15 protsenti, mis on 4 protsendipunkti võrra vähem kui aprillis.