Pärast Siim Kallase ootamatut avaldust peaministrikandidaadi staatusest loobuda kogunes eile Reformierakonna juhatus, et uus kandidaat määrata. Koosoleku järel teatas peaminister Andrus Ansip, et lõpuks jäid sõelale kaks kandidaati - Hanno Pevkur ja Taavi Rõivas - kellest juhatus otsustas toetada Rõivast. Kumb neist aga eilsel hääletusel Ansipi enda hääle teenis, peaminister avalikult öelda ei taha.

"Ma jätaksin selle enda teada," ütles Ansip Delfile seda teemat kommenteerides. "Meil oli väga põhjalik arutelu, kandidaadid said mõlemad oma seisukohti tutvustada. Järgnes sedelitega hääletuste voor. Ei vasta tõele see, et ülekaal oli vaid ühe häälega Taavi Rõivase kasuks, see ülekaal oli märkimisväärne. Siis järgnes veel arutelu ja järgnes hääletamine ja kõik toetasid konsensuslikult Taavi Rõivase kandidatuuri, seega mina toetasin konsensuslikult Taavi Rõivase kandidatuuri," ütles Ansip Delfile.

ERR-i uudistetoimetusele teadaolevalt kogus Taavi Rõivas eilsel hääletusel Reformierakonna juhatuses seitse ja tema vastaskandidaadina üles seatud Hanno Pevkur neli poolthäält.

"Rõivas sai esimeses voorus tõesti pea poole rohkem hääli," kinnitas ka Reformierakonna pressiesindaja Silver Pukk ERRile, soovimata täpset häälte jaotust salajasel hääletusel välja öelda.

Pärast hääletust toimus juhatuses arutelu, mille käigus jõuti konsensuslikule seisukohale, et erakonna peaministrikandidaadiks saab Taavi Rõivas.

Vaata videost, mida Ansip hääletamise ja enda tulevikuplaanide kohta veel rääkis: