"Otsuse taga, et Siim Kallas loobus peaministriks pürgimaks, olen ka mina. Me arutasime kujunenud olukorda viimastel päevadel palju ja ka mina soovitasin tal loobuda. Suur osa põhjendusi on isa oma avalduses juba esile toonud ja ma olen nendega täiesti nõus," kirjutab Kaja Kallas oma blogis.

Kaja Kallas lisab veel, et ta ei mõista, miks inimene, kes on rahandus-välis-ja peaministrina ning Euroopa Komisjoni asepresidendina läbinud kõikvõimalikke ülipõhjalikke kontrolle, Euroopa tasemel taustauuringuid, põhjalikke kuulamisi Euroopa Parlamendis osutub järsku nii halvaks, ei kõlba Eestis töötama.

"Kui selles asjas oleks olnud sisu, siis oleks need 20 aasta tagused asjad ammu avastatud. Avastatud ajal, kui oleks olnud end veel võimalik kohtus kaitsta, sest teod poleks olnud aegunud," sõnas Kaja Kallas. "Ma tean Siim Kallase eetikat ja motivatsiooni, miks ta tahtis Eestisse tagasi tulla ja eelkõige oli see soov rakendada Eesti heaks oma kogemusi, teadmisi ja sidemeid," lisas ta.

"Paraku on isegi poliitikud inimesed. Kui mul on valida kas Siim Kallas peaministrina või Siim Kallas elus isa ja vanaisana, siis ma valin ilma kõhklemata viimase," kirjutas Kaja Kallas.

Siim Kallas loobus täna Eesti peaministriks kandideerimast. Kallas viibib praegu Eestis, aga ta ei läinud täna kell 11 president Toomas Hendrik Ilvese juurde Reformierakonna seisukohtasid tutvustama. Presidendi juurde läksid praegune peaminister Andrus Ansip ja keskkonnaminister Keit-Pentus Rosimannus.

ERRile antud intervjuus selgitas Kallas, et ta ei jaksanud võidelda pidevate küsimustega 20 aastat tagasi antud 100 miljoni dollari suuruse garantii kohta. "Tegelikult see põhjus on see, et see klapperjaht, mis on minu vastu alanud, see ei lõppe kunagi. See tähendab, et leian et, ei peaminister ega erakonna esimees ei saa töötada, kui ta peab pool aega pühendama sellele, et ta abilised peavad nägema vaeva sellega, et vastata küsimustele, kust tuleb vastus tagasi, et seletused ei olnud piisavad, homme tuleb jälle midagi ja jälle midagi ja see ei lõppe selle aasta jooksul," lausus Kallas.